Dryckesburksgiganten Ball lägger ner och bygger nytt

PUBLICERAD: 31 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Ball Corporation är en global ledare inom produktion av dryckesburkar och andra förpackningar i metall.

Globala dryckesburks- och metallförpackningskoncernen Ball Corporation – där numera även brittiska Rexam plc ingår – lägger ner tre dryckesburksfabriker i USA och startar samtidigt bygget av en toppmodern dryckesburksanläggning i Goodyear, Arizona.

De tre fabriker, som Ball nu stänger ner i USA, ligger i Birmingham (Alabama), Chatsworth (Kalifornien) och Longview (Texas). Drgyt 300 anställda berörs av nedläggningarna.

Fabriken i Birmingham startades redan 1952. Den har 91 anställda och producerar bukrkändar till dryckesburkar. Ball planerar att stänga produktionen under andra kvartalet 2018.

Chatsworth-fabriken öppnades 1975 och har i dag 118 anställda och producerar dryckesburkar i olika storlekar. Tillverkningen är planerad att upphöra under tredje kvartalert 2018.

Vid anläggningen i Longview, som startade 1972, produceras dryckesburkar i två storlekar. Fabriken har 100 anställda. Stängningsdatum är planerat till sluitet av andra kvartalet 2018.

Samtidigt med att Ball tillkännager nedläggningarna av tre burkfabriker meddelar man också att man startat projekteringen av en ny state-of-the-art-fabrik i Goodyear i Arizona. Den fabriken beräknas vara produktionsklar under andra kvartalet 2018 och vid anläggningen ska tillverkas dryckesburkar i specialformat för en växande marknad i sydvästra USA.

”Dessa åtgärder kommer att optimera vårt nätverk av burkfabriker och anpassa vår produktionskapacitet av standard 12-ounce dryckesburkar. Vi ökar vår tillverkningskapacitet och vår effektivitet, så att vi bättra kan konkurrera med andra förpackningsmaterial”, säger Carlos Medeiros, chef för Balls dryckesverksamhet i Nord- och Centralamerika.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx