Dryckesburksgiganten Ball lägger ner och bygger nytt

PUBLICERAD: 31 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Ball Corporation är en global ledare inom produktion av dryckesburkar och andra förpackningar i metall.

Globala dryckesburks- och metallförpackningskoncernen Ball Corporation – där numera även brittiska Rexam plc ingår – lägger ner tre dryckesburksfabriker i USA och startar samtidigt bygget av en toppmodern dryckesburksanläggning i Goodyear, Arizona.

De tre fabriker, som Ball nu stänger ner i USA, ligger i Birmingham (Alabama), Chatsworth (Kalifornien) och Longview (Texas). Drgyt 300 anställda berörs av nedläggningarna.

Fabriken i Birmingham startades redan 1952. Den har 91 anställda och producerar bukrkändar till dryckesburkar. Ball planerar att stänga produktionen under andra kvartalet 2018.

Chatsworth-fabriken öppnades 1975 och har i dag 118 anställda och producerar dryckesburkar i olika storlekar. Tillverkningen är planerad att upphöra under tredje kvartalert 2018.

Vid anläggningen i Longview, som startade 1972, produceras dryckesburkar i två storlekar. Fabriken har 100 anställda. Stängningsdatum är planerat till sluitet av andra kvartalet 2018.

Samtidigt med att Ball tillkännager nedläggningarna av tre burkfabriker meddelar man också att man startat projekteringen av en ny state-of-the-art-fabrik i Goodyear i Arizona. Den fabriken beräknas vara produktionsklar under andra kvartalet 2018 och vid anläggningen ska tillverkas dryckesburkar i specialformat för en växande marknad i sydvästra USA.

”Dessa åtgärder kommer att optimera vårt nätverk av burkfabriker och anpassa vår produktionskapacitet av standard 12-ounce dryckesburkar. Vi ökar vår tillverkningskapacitet och vår effektivitet, så att vi bättra kan konkurrera med andra förpackningsmaterial”, säger Carlos Medeiros, chef för Balls dryckesverksamhet i Nord- och Centralamerika.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah