drupa blir vart tredje år och undviker krock med interpack

PUBLICERAD: 11 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Efter drupa 2016 kommer mässan i fortsättningen att arrangeras vart tredje år.|”Nu undviker vi att kollidera med interpack”

Den stora tryck- och grafiska mässan drupa, som arrangeras av tyska Messe Düsseldorf, ska ändra sin utställningscykel från vart fjärde till vart tredje år. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande.
Ändringen träder i kraft efter nästa drupa, som äger rum 31 maj till 10 juni år 2016. Nästa drupa därefter avhålls alltså år 2019.

”Internet och den digitala teknologin har radikalt förändrat hela processkedjan inom tryck och grafisk behandling. Nya applikationer och lösningar utvecklas och öppnar upp för nya affärsmöjligheter. Samtidigt sätts fokus alltmer på innovativa tekniker som 3D-utskrifter, tryckt elektronik och funktionellt tryck. Därför är det viktigt att våras kunder får överblick över den senaste tekniken och inspireras att använda nya affärsmodeller och lösningar. drupa är den enda specialistmässan i världen som erbjuder detta – och kommer att göra så vart tredje år i framtiden”, förklarar Claus Bolza-Schünemann, ordförande i drupas rådgvande styrelse och VD för Koenig & Bauer Group.

En annan positiv effekt av en treårs- istället för fyraårscykel är att drupa inte kommer att kollidera med den andra gigantmässan i Düsseldorf – förpackningsmässan interpack, vars besökare och utställare ofta är identiska med drupas. 2020 skulle blivit ett sådant tillfälle, då de båda mässorna skulle arrangerats samma år – och med bara några veckors mellanrum!

”De drupa-utställare, som är specialiserade på förpackningstryck skulle ha upplevet 2020 som ett sällsynt stressigt år, så ändringen av drupas utställningscykel kommer helt klart att gynna våra kunder”, betonar Messe Düsseldorfs VD Werner Matthias Dornscheidt.

De exakta utställningsdatumen för drupa 2019, 2022 och 2025 har ännu inte fastställt, men klart är att mässorna traditionellt kommer att ha startdatum i maj månad respektive år.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex