Dow-chef utnämnd till ny president i PlasticsEurope

PUBLICERAD: 26 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Javier Constante är ny president i råvaruorganisationen PlasticsEurope.
|Daniele Ferrari, VD för  italienska kemi- och polymerföretaget Versalis Spa, lämnar presidentposten i PlasticsEurope efter endast ett och ett halvt år.

Råvaruorganisationen PlasticsEurope har utnämnt Javier Constante till ny president. Han är till vardags verksam i polymer- och kemijätten Dow, där han är chef för Dow Europes affärsområde för förpacknings- och specialplast inom EMEA (Europa, Mellanöstern, Afrika)

Javier Constante efterträder Daniele Ferrari, som tillträdde som president för PlasticsEurope i juni i fjol (läs HÄR), men som redan nu lämnar organisationen, sedan han utnämts till president för kemiorganisationen Cefic (European Chemical Industry Council).

 ”I dessa utmanande tider för hela plastsektorn ser jag fram emot att öka vårt engagemang och uppnå högsta möjliga värde för återvinning och återanvändning av alla plastförpackningar”, säger Javier Constante i en kommentar till sin utnämning.

Javier Constante har varit anställd i Dow sedan 1989 och har innehaft flera olika chefsposter inom bolagets latinamerikanska och europeiska verksamheter. Sin nuvarande befattning fick han år 2011. Sedan år 2015 har han dessutom varit vice president i PlasticsEurope.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning