Dow-chef utnämnd till ny president i PlasticsEurope

PUBLICERAD: 26 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Javier Constante är ny president i råvaruorganisationen PlasticsEurope.
|Daniele Ferrari, VD för  italienska kemi- och polymerföretaget Versalis Spa, lämnar presidentposten i PlasticsEurope efter endast ett och ett halvt år.

Råvaruorganisationen PlasticsEurope har utnämnt Javier Constante till ny president. Han är till vardags verksam i polymer- och kemijätten Dow, där han är chef för Dow Europes affärsområde för förpacknings- och specialplast inom EMEA (Europa, Mellanöstern, Afrika)

Javier Constante efterträder Daniele Ferrari, som tillträdde som president för PlasticsEurope i juni i fjol (läs HÄR), men som redan nu lämnar organisationen, sedan han utnämts till president för kemiorganisationen Cefic (European Chemical Industry Council).

 ”I dessa utmanande tider för hela plastsektorn ser jag fram emot att öka vårt engagemang och uppnå högsta möjliga värde för återvinning och återanvändning av alla plastförpackningar”, säger Javier Constante i en kommentar till sin utnämning.

Javier Constante har varit anställd i Dow sedan 1989 och har innehaft flera olika chefsposter inom bolagets latinamerikanska och europeiska verksamheter. Sin nuvarande befattning fick han år 2011. Sedan år 2015 har han dessutom varit vice president i PlasticsEurope.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x