Dominos nya inkjetbläck försvinner efter en månad

PUBLICERAD: 15 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Dominos klarblå bläck CL 125 är endast synligt i UV-ljus. Bläcket är avsett för intern spårning och försvinner efter ett tag.

Brittiska märkningsspecialisten Domino har lanserat ett nytt bläck för inkjet-märkning. Bläcket, som är klarblått till färgen och endast synligt i UV-ljus, är avsett att användas vid intern spårning och identifiering.

Bläcket, som fått beteckningen CL 125, har den egenheten att det försvinner helt inom cirka en månad efter utskriften, vilket gör att den interna spårningsmärkningen inte längre är synlig, när den märkta produkten kommer ut på marknaden.

Bläcket är ett av flera nya produkter för bläckstråleskrift från Domino och bland dessa ingår både blå och röda bläck samt ett speciellt värmebeständigt svart bläck, avsett för varaktig märkning av elektriska och elektroniska produkter samt produkter tillverkade i plast.

Domino skriver att de nya bläckprodukterna kan användas för märkning på flera olika typer av substrat som papper, plast, metall, kartong, film, m fl och att de utökar användningsområdet för företagets TIJ-teknologi (Thermal Inkjet). 

”Våra nya bläck ökar möjligheten att använda TIJ-teknologin i snabba förpackningslinjer, där högupplöst märkning i höga hastigheter är ett krav”, säger Alexandros Mountis, produktchef för Dominos TIJ.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance