Domino tar nu kontinuerlig bläckstråleskrift till ny nivå

PUBLICERAD: 31 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Vid Dominos tillverkningslinje i Cambridge tillverkas de nya CIJ-skrivarna i Ax-Series.

Brittiska märkningsspecialisten Domino lanserar Ax-Series, som är en ny serie skrivare med CIJ-teknologi (Continious InkJet/ kontinuerlig bläckstråleskrift).
Cirka två tredjedelar av kodnings- och märkningsbranschen använder CIJ-teknik och med sin nya skrivarserie tar Domino ett tydligt tekniksteg och flyttar fram sina positioner inom kontinuerlig bläckstråleskrift.

Bakom Domino Printing Sciences nya Ax-Series ligger en satsning på cirka 20 miljoner pund under fyra år och enligt företaget handlar det om en omfattande omkonstruktion av teknologin, som kommer att ge kunderna en helt ny syn på produktivitet, kvalitet och ägandekostnader.

”Vi skriver om reglerna för kodning och märkning. CIJ-tekniken kommer fortsatt att vara förstavalet på många marknader och i många industrier, men vi såg möjligheten att tänka om kring tre fundamentala element i teknologin, som kommer att innebära tydliga fördelar för användarna”, sade marknadsdirektör Paul Doody på Domino vid en presskonferens i England, där vår korrespondent Des King fanns på plats.

En utförlig artikel om Dominos Ax-Series kan du läsa i tidningen nord emballages utgåva nr 7/2016, som utkommer inom kort.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor