Domino lanserar gult bläck för mörka glasflaskor

PUBLICERAD: 13 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Dominos nya gula märkningsbläck är idealiskt för applicering av koder och annan information på mörka glasflaskor.

Brittiska skrivar- och märkningsspecialisten Domino Printing Sciences har utvecklat ett högkontrasterande, tvättbart gult bläck, speciellt avsett för applicering på mörkfärgade returflaskor i glas, avsedda för drycker. Bläcket, som fått beteckningen 2YL955i, kan appliceras på våta ytor. 

”Att skriva läsbara koder är en utmaning på vissa typer av glasflaskor, men nu har vi, tack vare omfattande forskning och utveckling, skapat ett ogenomskinligt gult bläck med hög kontrast, som syns bra på mörka ytor. Bläcket är speciellt lämpligt för returflaskor, eftersom det lätt kan avlägsnas, när flaskorna tvättas inför ny fyllning”, säger Greg Treanor, produktmarknadschef hos Domino Printing Sciences.

Det nya märkningsbläcket torkar på 1 – 2 sekunder, vilket gör att det kan appliceras på flaskor vars ytor är fuktiga av kondens. Efter appliceringen motstår bläcket både fukt och kyla – märkta flaskor kan kylförvaras och sänkas ner i vatten – vilket gör det idealiskt för öl-, läsk- och liknande dryckesflaskor.

Domino skriver i ett pressmeddelande att det nya märkningsbläcket även kan användas på andra substrat än glas. Det gula bläcket är även perfekt för märkning på exempelvis svarta plastkaggar, mörka gummiprodukter samt vissa färgade PET-flaskor, som allt oftare används av dryckesproducenter i stället för konventionella glasflaskor.

Domino Printing Sciences har sitt huvudsäte i brittiska Cambridge. Sedan juni 2015 ingår företaget som en självständig division i japanska skrivarjätten Brother Industries (läs HÄR).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax