Digitaltryckta förpackningar till City Gross nya vegoprodukter

PUBLICERAD: 6 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Digitaltryckta förpackningar till City Gross nya vegetariska produkter är det första jobbet i den nya digitalpressen.|Scandiflex nya digitala HP Indigo 20000 tryckpress är nu installerad och i produktion.

Nu är Landskrona-baserade förpackningstryckeriet Scandiflex digitala HP Indigo 20000 tryckpress installerad inkörd och de första förpackningarna som levereras är till en rykande färsk lansering av nya vegoprodukter för livsmedelskedjan City Gross.

”Det är en rykande färsk lansering –  och då pratar vi inte bara trycket på förpackningen, utan även produkterna som packas. Det är City Gross i samarbete med Vegme, som nu lanserar ett brett sortiment av färska vegetariska produkter i Scandiflex förpackningar”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Installationen och provkörningar av den nya digitala tryckpressen har pågått sedan våren och nu rullar de första digitaltryckta jobben ut från Scandiflex nya HP Indigo 20 000.

”Det här är den första produktlanseringen, som vi kör ut från digitalpressen och det ska bli otroligt roligt att få se produktserien i butikshyllan. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på digitaltryck, då fler och fler varumärkesägare och designbyråer börjar upptäcka möjligheterna med det”, säger Lars Vestergaard, försäljningschef Scandiflex Sverige.

N.B.: Ett större reportage om Scandiflex och företagets storsatsningar inom digitaltryck och barriärmaterial finns i senaste utgåvan av tidningen nord emballage, som utkommer i dagarna!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x