Digitaltryckta förpackningar till City Gross nya vegoprodukter

PUBLICERAD: 6 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Digitaltryckta förpackningar till City Gross nya vegetariska produkter är det första jobbet i den nya digitalpressen.|Scandiflex nya digitala HP Indigo 20000 tryckpress är nu installerad och i produktion.

Nu är Landskrona-baserade förpackningstryckeriet Scandiflex digitala HP Indigo 20000 tryckpress installerad inkörd och de första förpackningarna som levereras är till en rykande färsk lansering av nya vegoprodukter för livsmedelskedjan City Gross.

”Det är en rykande färsk lansering –  och då pratar vi inte bara trycket på förpackningen, utan även produkterna som packas. Det är City Gross i samarbete med Vegme, som nu lanserar ett brett sortiment av färska vegetariska produkter i Scandiflex förpackningar”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Installationen och provkörningar av den nya digitala tryckpressen har pågått sedan våren och nu rullar de första digitaltryckta jobben ut från Scandiflex nya HP Indigo 20 000.

”Det här är den första produktlanseringen, som vi kör ut från digitalpressen och det ska bli otroligt roligt att få se produktserien i butikshyllan. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på digitaltryck, då fler och fler varumärkesägare och designbyråer börjar upptäcka möjligheterna med det”, säger Lars Vestergaard, försäljningschef Scandiflex Sverige.

N.B.: Ett större reportage om Scandiflex och företagets storsatsningar inom digitaltryck och barriärmaterial finns i senaste utgåvan av tidningen nord emballage, som utkommer i dagarna!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se