Digitaltryckta förpackningar till City Gross nya vegoprodukter

PUBLICERAD: 6 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Digitaltryckta förpackningar till City Gross nya vegetariska produkter är det första jobbet i den nya digitalpressen.|Scandiflex nya digitala HP Indigo 20000 tryckpress är nu installerad och i produktion.

Nu är Landskrona-baserade förpackningstryckeriet Scandiflex digitala HP Indigo 20000 tryckpress installerad inkörd och de första förpackningarna som levereras är till en rykande färsk lansering av nya vegoprodukter för livsmedelskedjan City Gross.

”Det är en rykande färsk lansering –  och då pratar vi inte bara trycket på förpackningen, utan även produkterna som packas. Det är City Gross i samarbete med Vegme, som nu lanserar ett brett sortiment av färska vegetariska produkter i Scandiflex förpackningar”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Installationen och provkörningar av den nya digitala tryckpressen har pågått sedan våren och nu rullar de första digitaltryckta jobben ut från Scandiflex nya HP Indigo 20 000.

”Det här är den första produktlanseringen, som vi kör ut från digitalpressen och det ska bli otroligt roligt att få se produktserien i butikshyllan. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på digitaltryck, då fler och fler varumärkesägare och designbyråer börjar upptäcka möjligheterna med det”, säger Lars Vestergaard, försäljningschef Scandiflex Sverige.

N.B.: Ett större reportage om Scandiflex och företagets storsatsningar inom digitaltryck och barriärmaterial finns i senaste utgåvan av tidningen nord emballage, som utkommer i dagarna!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx