Digitaliseringen av industrin i fokus på årets Scanautomatic

PUBLICERAD: 18 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi kommer att ha ledande experter inom digitalisering och automation på plats”

Den industriella digitaliseringen står i fokus på årets upplagor av mässorna Scanautomatic och ProcessTeknik, som äger rum 4 – 6 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.
Mässornas satsning på digitaliseringstemat har  gett eko långt utanför Sveriges gränser, bland annat kommer en besökardelegation från Frankrike.
”Gensvaret är enormt”, säger Pia Nyzell, affärsansvarig.

Scanautomatic och ProcessTeknik, 4-6 oktober, inleds i år med “Automation Summit”, en heldag kring hur digitalisering, IoT och modern automation påverkar utvecklingen av industrin.
”Vi kommer att ha ledande experter på plats, i samarbete med Automation Region, Ingenjörvetenskapsakademin och Acando”, berättar Pia Nyzell.

Under mässans gång arrangeras också en rad seminarier kring den industriella omvandlingen bland annat med inriktning på livsmedel, lab och vattenrening. Det blir dessutom ett flertal hel- och halvdagsutbildningar.
”Behovet av kompetensutveckling är stort. På förra mässan 2014 uppmätte vi att intresset ökat med 50 procent, det ligger till grund för den utökade satsningen i år”, förklarar Pia Nyzell.

En annan nyhet för året är en satsning på internationell matchmaking i samarbete med EEN (Enterprise Europe Network), Statens Provningsanstalt och Business Region Göteborg.
Förhoppningen är att det ska leda till ett ökat intresse från utlandet. Vilket redan besannats: en fransk delegation på ett 20-tal personer – forskare och innovatörer inom jordbruk- och livsmedelsindustrin – kommer till årets mässa.
”De har uttryckt ett intresse för nya digitala tekniker och vill komma i kontakt med svenska ekonomiska och institutionella aktörer”, säger Pia Nyzell.

Förhoppningen är att EEN-samarbetet ytterligare ska stärka mötesplatsens internationella profil. På utställarsidan finns redan ett tiotal länder representerade, bland annat Tyskland, Italien och Nederländerna.

Över 300 företag ställer ut på mässorna, som väntas locka cirka 10.000 besökare.

———————————–
Scanautomatic och ProcessTeknik arrangeras den 4-6 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. För mer information: www.processteknik.info eller www.scanautomatic.se

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx