Det här är Sveriges första Sigill-certifierade rapsolja

PUBLICERAD: 16 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Nyborgs Rapsolja är Sveriges första och hittills enda Sigill-certifierade rapsolja.

Nyborgs Rapsolja är Sveriges första och hittills enda Sigill-certifierade rapsolja. Den kommer från Nyborgs Gård i Mälardalen.
Nyborgs Gårds odling av spannmål och oljeväxter är sedan juli 2016 certifierad på IP-standardens Sigillnivå. Nu presenterar man alltså även Sveriges första Sigill-certifierade rapsolja. 

”Det är alltid roligt och bra att vara först med en certifiering, som känns rätt och långsiktigt viktig. Att vara först med att märkta vår kallpressade rapsolja med Svensk Sigill är intressant, samtidigt som det ligger helt rätt i tiden. Certifieringen möter kundernas förväntningar på en bra kvalitetsprodukt med en noga genomtänkt produktion och tillverkning”, säger Nils Bosson, ägare till Nyborgs Rapsolja.

Rapsodlingen utgör ungefär en femtedel av gårdens totala växtodling, till det tillkommer även höstvete för brödkvalitet, korn för maltkvalitet samt en mindre mängd sockerbetor. I jämförelse med raps, som växer längre söderut, har Nyborgs raps en längre blom- och mognadsperiod, vilket uppges göra oljan mer smakrik.

”Det är verkligen roligt att Nyborgs Gård lanserar en egen Sigill-certifierad rapsolja. Vi märker en starkt ökad efterfrågan på märkningen Svenskt Sigill och att då kunna presentera helt nya produkttyper känns bra på många vis – bra för miljön och svensk produktion och samtidigt ett bevis för märkningens bredd, säger Britt Rahm, VD Sigill Kvalitetssystem AB.

Text: Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance