Det här är den största robot som ABB hittills tillverkat

PUBLICERAD: 24 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Roboten IRB 8700 är den största robot

ABB Robotics har introducerat den mångsidiga roboten IRB 8700. Det är den robot i produktsortimentet, som har högst hanteringskapacitet. Den har en räckvidd på 3,5 meter och en hanteringskapacitet på upp till 800 kg (1.000 kg med handleden nere, 630 kg med LeanID). Enligt ABB är IRB 8700 den snabbaste roboten på marknaden i sin storleksklass och den sägs vara 25 procent snabbare än motsvarande robotar hos konkurrenterna. IRB 8700, som är ABB:s största robot hittills, har samtidigt den lägsta totala ägandekostnaden.

IRB 8700 finns också i en med lägre hanteringskapacitet men större räckvidd. Den roboten har en räckvidd på hela 4,2 meter och en hanteringskapacitet på 550 kg (620 kg med handleden nere, 475 kg med LeanID) .

ABB skriver i ett pressmeddelande att IRB 8700 innehåller all den funktionalitet och expertis, som ABB kan erbjuda, men i en mycket större storlek. Roboten har bara en motor och en växel per robotaxel, medan de flesta andra robotar i den här storleksklassen använder dubbla motorer och/eller växlar. Dessutom har den inga gasfjädrar, bara en motvikt och mekaniska fjädrar, som håller den i balans. Tillsammans gör dessa konstruktionselement att IRB 8700 har färre komponenter och att den kan erbjuda kortare cykeltider och större noggrannhet.

——————————————-
ABB Robotics, som ingår i ABB-koncernen, är en ledande leverantör av industrirobotar och tillhandahåller även robotprogramvara, kringutrustning, modulära tillverkningsceller och service för tillämpningar som svetsning, hantering, montering, målning och ytbehandling, plockning, packning, palletering och maskinbetjäning. Viktiga marknader inkluderar bilindustrin, plast- och metalltillverkning, gjuteriindustrin, elektronikindustrin, tillverkning av verktygsmaskiner samt läkemedels- och livsmedelsindustrin.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax