Det händer på Scanpack: Workshops med Iggesund

PUBLICERAD: 7 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Praktexempel på vad man kan åstadkomma med Iggesunds kartongkvaliteter…

Iggesund Paperboard bjuder in till två spännande hands-on seminarier och workshops på Scanpack, vilka båda kretsar kring förpackningsdesign.
”Den tekniska utvecklingen har lett till att många designers idag saknar handfasta kopplingar till materialet. Det vill vi ändra på genom två praktiska workshops under Scanpack”, säger Staffan Sjöberg, Public Relations Manager på Iggesund.

Den 20 oktober är det engelsmannen, pappersingenjören och designern Iain Smyth, som introducerar deltagarna i den ädla konsten att tillverka pop up-böcker och den 21 oktober tar Niklas Fagerholm, designer och lärare i förpackningsdesign på Mittuniversitetet i Sundsvall, över. Han arbetade tidigare på som designer på välrenommerade Saatchi & Saatchi, men hoppade av den traditionella formgivningsbanan för att koncentrera sig helt på 3D-design i pappersmaterial.

”Niklas Fagerholm kommer att berätta om sin resa, men har även med sig material för att köra en praktisk session”, avslöjar Staffan Sjöberg.

Seminarierna är ett samarbete mellan Svenska Mässan och Iggesund och kommer endast att kunna ta emot 30 deltagare. Först till kvarn gäller!

Iggesund Paperboard har förstås också en stor monter på Scanpack, där man visar upp sina välkända kartongkvaliteter Invercote och Incada och vad man kan åstadkomma med dem. Monternumret är F03:19

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax