Det händer på Scanpack: Ecolean gör världen lättare…

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Med sina lättviktsförpackningar vill Ecolean göra världen lättare…

Snabbväxande Helsingborgsföretaget Ecolean kommer att ha en  juicebar i sin monter på Scanpack, där besökare kan testa en  ny transparent förpackning och provsmaka olika juicer. 
Ecolean är ett företag i medvind. Företaget, som startades 1996, har etablerat sig som en global aktör och finns nu på över 30 marknader runt om i världen. Med sina flexibla lättviktsförpackningar ger man marknaden något som efterfrågats länge – innovation som både livsmedelsproducenter och konsumenter världen över uppskattar. 

”Vi är inne i en stor expansionsfas och har byggt ut vår fabrik i Kina och vi bygger just nu ut i Sverige. Vi ökar produktionsytan till 10.000 kvadratmeter och vi tredubblar vår produktionskapacitet i fabriken i Helsingborg”, säger Anna Annerås, marknadschef på Ecolean. 

Ecoleans lättviktsförpackning, väger bara hälften av en vanlig kartongförpackning eller flaska, och finns både för kyld och aseptisk distribution. Materialet är gjort av plast och krita (40%).

”Vi har få kunder här i Skandinavien och vi vill gärna hitta lämpliga samarbetspartners på hemmaplan. Vi hoppas och tror att vi ska knyta viktiga kontakter på Scanpack”, säger Anna Annerås.

Ecolean AB finns i monter G00:01 på Scanpack.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx