Det händer på Scanpack: Dags för norska Fimtech att komma ut i ljuset!

PUBLICERAD: 8 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Fimtech i Tønsberg kommer "ut i ljuset" och ställer ut på sin första mässa.

Trots att man funnits sedan år 2001 har norska Fimtech AS aldrig tidigare ställt ut på en mässa, men nu gör man slag i saken och kommer ut i rampljuset på Scanpack!
Under devisen ” Customized converting machines” ska man visa upp för omvärlden vad man kan prestera och vilka produkter som kan tillverkas med Fimtechs konverteringsmaskiner.

Fimtech flaggar också för att man kan komma att visa en helt ny, patenterad, flexibel förpackningsuppfinning, som man själv tagit fram. Det rör sig om en ny engångsförpackning för dosering av pulver och granulater och Fimtech är nu på jakt efter kunder och samarbetspartners till uppfinningen.

Fimtech, som är beläget i Tønsberg, består i huvudsak av ingenjörer, som tidigare arbetade vid svenska SCA Mölnlyckes utvecklingsavdelning, där de designade och byggde avancerade blöj-, bind- och tampongmaskiner. Företagets konverteringsmaskiner är kända för hög kapacitet, kvalitet och automatiseringsgrad. 95 procent av maskinerna exporteras och Sverige är företagets största marknad.

Fimtech återfinns i monter B00:11 på Scanpack.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx