Det händer på Scanpack: Convertec introducerar Elitron

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Convertec introducerar sin nya partner Elitron och visar deras senaste superplotter|avsedd för skylt-

På Scanpack kommer Convertec Graphic Technics AB att introducera italienska Elitron IPM Srl. som sin nya samarbetspartner för den skandinaviska skylt-, display- och förpackningsindustrin. På mässan kommer man att visa Elitrons senaste superplotter SDC, som ingår i serien Elitron Kombo.

Elitron är en ledande producent av digitala super plotters för storformatindustrin och känt för pionjäranda och strävan efter nya innovativa lösningar.
Elitron levererar även helautomatiska logistiksystem för iläggning, stapling och avläggning. Elitron har också lanserat en ny serie arkiläggare av modellen Heleva, som kan integreras till existerande eller nya digitala tryckpressar.

Samarbetet med Elitron är en av flera satsningar från Convertecs sida för att ytterligare stärka sin position inom digitaltryck och konvertering för den nordiska förpackningsindustrin.

Convertec Graphic Technics AB, som är beläget i Partille utanför Göteborg, återfinns i monter A04:40 på Scanpack.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy