Det blir ingen extra utdelning till BillerudKorsnäs aktieägare

PUBLICERAD: 14 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Styrelsen i BillerudKorsnäs att osäkerheten med anledning av viruspandemin är fortsatt stor och sätter stopp för extra utdelning till aktieägarna.

Det står nu klart att det inte blir någon extra utdelning till BillerudKorsnäs aktieägare för 2019. Det har bolagets styrelse beslutat.

Den 25 mars i år meddelade BillerudKorsnäs att man drog tillbaka det förslag om en extra utdelning för 2019 om 4:30 kr per aktie, som man tidigare föreslagit inför årets bolagsstämma. Samtidigt meddelades också att styrelsen avsåg att kalla aktieägarna till en extra bolagsstämma senare under året för att besluta om en extra utdelning ändå skulle utgå, förutsatt att osäkerheten på grund av Corona-pandemin hade minskat och förutsägbarheten på marknaden hade förbättrats.

Vid BillerudKorsnäs ordinarie årsstämma den 5 maj i år beslutades om en ordinarie utdelning till bolagets aktieägare för 2019 om 4:30 per aktie, men förslaget om en extra utdelning på lika mycket sköts på framtiden.

Men nu har styrelsen i BillerudKorsnäs alltså gjort bedömningen att osäkerheten med anledning av viruspandemin är fortsatt stor och att förutsägbarheten på marknaden är fortsatt begränsad. Därför har styrelsen beslutat att inte kalla aktieägarna till en extra bolagsstämma under 2020 och att följaktligen inte föreslå någon extra utdelning.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432