Det blir ingen börsnotering för EPS-bolaget BEWiSynbra AB

PUBLICERAD: 26 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på EPS-produkter från holländska Synbra.

Den tänkta börsnoteringen av EPS-bolaget BEWiSynbra Group AB, som bildades när norsk-svenska BEWi köpte holländska Synbra, är uppskjuten på grund av osäkra marknadsutsikter!

Det var i början av året, som BEWi Group tillkännagav att man skulle förvärva Synbra Holding B.V., en nederländsk specialist på industriella cellplastlösningar och isoleringssystem. (Läs HÄR).

Fusionen mellan BEWi och Synbra resulterade i bolaget BEWiSynbra Group AB, med säte i Solna, där BEWi har sitt huvudkontor. Intentionerna hos bolagets ledning var också att man nu till hösten skulle gå ut med ett offentlig erbjudande och ansöka om att bolagets skulle noteras på Oslo-börsen. Att man valde Oslo-börsen beror på att BEWi historiskt har haft sin största marknad i Norge, där man förser den omfattande fiskindustrin med transport- och förvaringsförpackningar i cellplast (EPS).

Men nu meddelar alltså BEWiSynbras ledning att man avblåser det offentliga erbjudandet och skjuter upp sin ansökan om notering på Oslo-börsen!

”Aktiemarknaderna har försämrats avsevärt, sedan bolaget meddelade sin avsikt att inleda en börsnotering och att söka notering på Oslo Børs och de nuvarande finansmarknaderna präglas av stor osäkerhet. Baserat på detta har bolaget beslutat att skjuta upp noteringen”, skriver BEWiSynbrai ett pressmeddelande.

—————————————————
Efter fusionen mellan BEWi och Synbra Holding är BEWiSynbra en av de största tillverkarna av expanderbar polystyren (EPS) i Europa. Bolaget har en årlig produktionskapacitet på 185.000 ton EPS-granulat och producerar EPS-produkter inom förpackningar, isolering, mm. till kunder i flera europeiska länder. Koncernen har cirka tusen anställda i sex länder och en omsättning på cirka 4,5 miljarder kronor. BEWiSynbra har sitt registrerade huvudsäte i Solna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x