Det råder brist på förpackningar hos brittiska äggproducenter

PUBLICERAD: 26 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Det råder brist på konsumentförpackningar för ägg på den brittiska marknaden, uppger flera media.. (Bild JP Press)

Brittiska äggproducenter har problem, eftersom restauranger och storkök stoppat inköpen på grund av corona-situationen. Nu vill äggproducenterna gå från grossistförsäljning till mer försäljning direkt till handeln, men det har visat sig inte vara så enkelt.

Enligt en brittisk radiokanal har de tre största europeiska tillverkarna av äggförpackningar slagit i taket och kan inte leverera konsumentförpackningar för ägg så det räcker.

Som ett resultat av detta har jordbruks- och livsmedelsindustrin i England insett att man behöver mer flexibilitet i leverantörskedjorna och någon form av nödsystem, som kickar igång vid kriser som denna.

Dags för industrin att kläcka nya idéer med andra ord! Det finns tydligen ett behov av att skala upp…

Text Bo Wallteg

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432