Designpris till Flexlink för kedjetransportören WLX

PUBLICERAD: 12 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Flexlinks lamellkedjetransportör WLX har fått ännu en prestigefylld designutmärkelse.

Göteborgsbaserade automations- och materialhanteringsföretaget FlexLink har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen iF Design Award för sin hygieniska conveyorplattform WLX.
Pristagarna i iF Design Award utses av en internationell jury bestående av mer än 60 erkända experter inom design, industri och arkitektur.

Den breda bandtransportören WLX är en så kallad lamellkedjetransportör med profil i rostfritt stål och plastlamellkedja. WLX har utvecklats med höga hygien- och säkerhetskrav och lämpar sig för applikationer inom livsmedelshantering samt för hantering av primärförpackningar som påsar, ståpåsar, vätskekartongförpackningar, tråg, m fl samt för större flöden av mindre produkter.

Designen av WLX är utformad så att transportören enkelt och effektivt kan rengöras. Alla håligheter och springor, där föroreningar, etc. kan fastna, är eliminerade och transportören svara upp mot alla hygieniska krav, som förknippas med konsumentsäkerhet och hållbarhet.

”Att få utmärkelsen iF Design Award är ett erkännande av de funktioner och fördelar, som vi har byggt in i designen av WLX och en stor uppmuntran till vårt utvecklingsteam”, säger Danny Parsons, produktchef inom snabbrörliga konsumentvaror vid Flexlink AB.

Det här är andra gången, som Flexlink belönas med ett välrenommerat designpris för  transportören. I maj i fjol tilldelades WLX ett ”Honorable Mention” i designtävlingen  Red Dot Award: Product Design 2016. I den tävlingen deltog 5.200 produkter och innovationer från 57 länder.

Här är en länk till en liten video, som beskriver design och funktion hos transportören WLX.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x