Den nya Fanta-flaskan vrider sig som en spiral...

PUBLICERAD: 27 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

En tydligt spiralvriden flaska och en ny logotyp kännetecknar nya Fanta. I bakgrunden syns Fanta-flaskor med det gamla utseendet.

Coca-Cola European Partners (CCEP) lanserar nu en ny förpackningsdesign för välkända apelsinläsken Fanta. En ny logotyp och en spiralvriden flaska är de främsta nyheterna. Dessutom har själva läskreceptet ändrats, så att drycken nu innehåller en tredjedel mindre socker.

Den nya designen kommer att följas upp med en marknadskampanj i ”mångmiljonpunds-klassen”, enligt ett meddelande från CCEP, som också berättar att utvecklingsarbetet med den nya flaskformen, där den gamla symmetriska formen ersatts av en asymmetrisk spiralform, tagit nästan två år.

Den nya Fanta-flaskan kommer att finnas i volymerna 0,5 och två liter.

Kampanjen för Fantas nya visuella design kommer att lanseras i butiker under april. Den nya spiralflaskan med volymen två liter beräknas komma ut i butiker under maj, medan halvlitersflaskan kommer senare under året.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish