Den här kan bli din för 1,5 miljoner kronor! (125.000 £)

PUBLICERAD: 11 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari


Bilkörning och sprit hör inte ihop, men bil- och flaskdesign gör uppenbarligen det. Har du drygt en miljon kronor att lägga på vad som helst har du ett alternativ här.

Den skotska whiskytillverken Bowmore har samarbetat med lyxbilstillverkaren Aston Martin Lagonda Ltd för att producera en fantastisk flaska i begränsad upplaga.

Den futuristiska designen, som sägs ”utnyttja arv och innovation” var resultatet av samarbete mellan Aston Martin-ingenjörer och Bowmore-designers.

Flaskan balanserar på två punkter, vilket gör att den verkar upphängd i luften. Den organiska böjda formen uppnåddes genom asymmetrisk glasblåsning av Verreries Et Cristalleries Waltersperger SA, Frankrike, och är tillverkad av flintglas av kosmetisk kvalitet, tillsammans med flera gjutna delar. Inskriptionerna på förpackningen är sandblästrade.

Flaskan på 750 ml stängs med ett nickelpläterat aluminiumlock med patenterat magnetlåsningssystem, som låses upp med en specialtillverkad magnetnyckel. Förslutningen är dekorerad med en individuellt numrerad Aston Martin-logotyp.

Whiskyn är 52 år och heter Arc-52. Naturligtvis måste singelmalten i denna förpackning vara lika lyxig som glaset som omger det. För det ändamålet valde man ut ut whisky som lagrats i 52 år på bara två fat, en sherry butt och amerikansk ek ex-bourbon hogshead, som giftes ihop i lika proportioner. Den resulterande whiskyn  har toner av krämig vanilj och frukt, följt av citrus, tobak och lätt torv i gommen.

Endast 100 flaskor kommer att vara tillgängliga att köpa från sensommaren 2022, prissatta till $125 000. Ingen flaska man plockar fram på släktfesten. Det kostar att ligga på topp!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax