Den danska robothanden med ”fingrar” känsliga för skört...

PUBLICERAD: 16 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Robothanden” Soft Gripper från danska OnRobot kan plocka och placera känsliga och sköra produkter. (Bild OnRobot)

Danska robotföretaget OnRobot, som är specialiserat på armsluts- och gripverktyg för robotar, har utvecklat gripverktyget Soft Gripper, som är avsett för ”pick-and-place”-hantering av speciellt känsliga och sköra produkter samt produkter med oregelbundna former. Verktyget är lämpligt för plockning och packning av produkter inom livsmedel, drycker, läkemedel, kosmetika, etc.

OnRobot skriver att deras flexibla ”robothand” Soft Gripper använder ”fingrar” i form av tre utbytbara silikongjutna sugkoppar i stjärn- eller fyrfingrade konfigurationer. Soft Gripper kan utföra känslig och exakt plockning av nästan alla typer av små enheter, som väger mindre än 2,2 kg. Soft Gripper är livsmedelscertifierad och till skillnad från traditionella vakuumgripare kräver den ingen extern lufttillförsel och kan därmed minska både kostnader och komplexitet.

”Vår nya Soft Gripper utmanar befintliga lösningar för att plocka ömtåliga enheter, som är svåra att få tag på och som är av olika storlek. Den erbjuder problemfri integration med de flesta kollaborativa robotar och lätta industrirobotar med hjälp av vår One System Solution”, förklarar Enrico Krog Iversen, VD för OnRobot.

OnRobots One System Solution är en plattform, som ger komplett mekanisk och elektrisk kontaktyta mellan ledande robotarmar och något av OnRobots ”end-of-arm”-verktyg. Plattformen har nyligen utvidgats för att omfatta integration med robotar från ABB Robotics och Hanwha Precision Machinery.

———————————————-
OnRobots sortiment består av verktyg för kollaborativa projekt, däribland elektriska gripare, kraft- och momentsensorer, vakuumgripare, mm. OnRobots produkter automatiserar projekt inom emballering, kvalitetskontroll, materialhantering, maskinbetjäning, paketering, montering och ytbehandling.
OnRobot har huvudkontor i Odense i Danmark och kontor i USA, Tyskland, Spanien, Polen, Kina, Japan, Sydkorea, Singapore och Ungern.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx