Den danska robothanden med ”fingrar” känsliga för skört...

PUBLICERAD: 16 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Robothanden” Soft Gripper från danska OnRobot kan plocka och placera känsliga och sköra produkter. (Bild OnRobot)

Danska robotföretaget OnRobot, som är specialiserat på armsluts- och gripverktyg för robotar, har utvecklat gripverktyget Soft Gripper, som är avsett för ”pick-and-place”-hantering av speciellt känsliga och sköra produkter samt produkter med oregelbundna former. Verktyget är lämpligt för plockning och packning av produkter inom livsmedel, drycker, läkemedel, kosmetika, etc.

OnRobot skriver att deras flexibla ”robothand” Soft Gripper använder ”fingrar” i form av tre utbytbara silikongjutna sugkoppar i stjärn- eller fyrfingrade konfigurationer. Soft Gripper kan utföra känslig och exakt plockning av nästan alla typer av små enheter, som väger mindre än 2,2 kg. Soft Gripper är livsmedelscertifierad och till skillnad från traditionella vakuumgripare kräver den ingen extern lufttillförsel och kan därmed minska både kostnader och komplexitet.

”Vår nya Soft Gripper utmanar befintliga lösningar för att plocka ömtåliga enheter, som är svåra att få tag på och som är av olika storlek. Den erbjuder problemfri integration med de flesta kollaborativa robotar och lätta industrirobotar med hjälp av vår One System Solution”, förklarar Enrico Krog Iversen, VD för OnRobot.

OnRobots One System Solution är en plattform, som ger komplett mekanisk och elektrisk kontaktyta mellan ledande robotarmar och något av OnRobots ”end-of-arm”-verktyg. Plattformen har nyligen utvidgats för att omfatta integration med robotar från ABB Robotics och Hanwha Precision Machinery.

———————————————-
OnRobots sortiment består av verktyg för kollaborativa projekt, däribland elektriska gripare, kraft- och momentsensorer, vakuumgripare, mm. OnRobots produkter automatiserar projekt inom emballering, kvalitetskontroll, materialhantering, maskinbetjäning, paketering, montering och ytbehandling.
OnRobot har huvudkontor i Odense i Danmark och kontor i USA, Tyskland, Spanien, Polen, Kina, Japan, Sydkorea, Singapore och Ungern.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x