Brittiska varuhuskedjan Selfridges blev först att kommersiellt lanserar den ätbara ”vattenbubblan” Ooho, tillverkad av havstång (!).
Premiären skedde den 22 mars, som passande nog också var World Water Day och de ätbara vattenförpackningarna var fyllda med filtrerat kranvatten från London. Vattnet i ”tångbubblan” var antingen ofärgat naturellt eller också färgat med svarta vinbär, lime, jordgubbar, mm. Bubblorna såldes för mellan cirka 12 och 18 kronor.
Den biobaserade vattenbubblan Ooho utvecklades år 2015 av brittiska företaget Skipping Rocks Lab, som ett alternativ till traditionella plastflaskor för dricksvatten. (Läs HÄR!)
Den sfäriska förpackningen är huvudsakligen tillverkad av kalciumklorid och ett derivat av havstång, som kallas natriumalginat. Oohu är biologiskt nedbrytbar och dessutom helt ätbar.
”Om bubblan hamnar på en deponi, så bryts den ner i samma takt som naturligt matavfall”, säger Oohos designer Pierre Paslier, som också beskriver produkten som en ”frukt tillverkad av människan”.