Elektronik- och automationsföretaget Omron och Dansk Teknologisk Institut (DTI) arrangerar den 16 januari i Taastrup, mellan Köpenhamn och Roskilde, ett halvdagsseminarium, där deltagarna ska få tips och råd om hur man undviker misstag och felhanteringar, som kan orsaka produktåterkallelser inom mat, dryck och läkemedel.
Seminariet kommer att behandla en del av de risker och orsaker, som ger upphov till återkallande av dryckes-, mat- och läkemedelsprodukter, samt ge insikter och praktiska lösningar för att ta itu med några av de största utmaningarna.
Ett allt mer utbyggt regelverk från EU, lokala myndigheter och handelsorgan, liksom växande konsumentkrav på större produktdiversifiering sätter press på produktionsanläggningar att garantera kvalitet genom hela tillverknings- och leveransprocessen. Inom mat, dryck och läkemedel kan även de mest övervakade processerna spolieras av misstag som en otillräcklig förpackningstätning eller en felaktigt placerad etikett, vilket i sin tur kan leda till potentiellt kostsamma produktåterkallelser.
Bland föredragshållarna märks Nikolas Kühn Hove från danska livsmedelsverket, Vibeke From Jeppesen från Arla Foods och Lars Krusell från Teknologisk Institut. Dessutom kommer Omron att ge en kort presentation om hur visuella inspektionstekniker kan användas för att minska riskerna för produktåterkallelser.