Danskt inspektionssystem för kontroll av MAP-packning

PUBLICERAD: 2 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Visionsystemet VisioPointer från danska Dansensor är speciellt utformat för kontroll av MAP-förpackningar.

Danska Dansensor, som ingår i USA-baserade koncernen Mocon Inc., har utvecklat ett nytt inspektionssystem, som är speciellt utformat för kontroll av livsmedelsförpackningar med modifierad atmosfär (MAP).
Det nya visionsystem, som har fått namnet VisioPointer, kan dels upptäcka oegentligheter i själva förpackningen, som kan orsaka läckage, etc och förta effekten av den modifierade atmosfären, dels kontrollera information och placering av etiketter, streckkoder, etc. på förpackningen.

Dansensor skriver att jämfört med konklurrerande system kan VisioPointers mjukvara bland annat identifiera problem i MAP-packningen på ett tidigare stadium och innan problemen blir alltför allvarliga. Exempelvis kan systemet snabbt identifiera var en felaktighet uppsått på ett termoformningsverktyg, vilket gör det enklare för livsmedelsproducenten att snabbare korrigera problemet med bättre produktivitet och mindre spill som följd.

”Störningar i MAP-förseglingen, exempelvis genom att en bit av produkten blir fastklämd i förslutningsområdet, kan reducera hållbarheten drastiskt, eftersom den skyddande gasblandningen då kan försvinna från förpackningen. Produkter kan därmed förstöras redan innan de når butikshyllan och skapa problem i hela distributionskedjan”, säger Karsten Kejlhof, försäljnings- och markn adsdirektör hos Dansensor A/S.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy