Danska Schur invigde ny tysk fabrik för kartongförpackningar

PUBLICERAD: 13 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Från invigningen den 21 september av den nya fabriken i Gallin. Fr. v.: Hans Schur

Danska Schur Pack International har invigt en ny fabrik för tillverkning av kartongförpackningar i tyska orten Gallin, öster om Hamburg. Bygget har pågått i två år och den 28.000 kvadratmeter stora och 30 meter höga byggnaden är Schurs hittills största investering och uppgår till cirka 70 miljoner euro (knappt 700 miljoner svenska kronor). 

Den nya fabriken ersätter en tidigare anläggning, som låg vid Büchen, längre söderut i samma geografiska område. De 150 anställda från denna fabrik arbetar nu i den nya fabriken vid Gallin, men däremot så har inga maskiner eller annan utrustning flyttas, utan alla maskiner i den nya fabriken är helt nya. Den nya fabriken ligger geografiskt bättre placerad än den gamla och är belägen nära en motorväg.

Tre nya tryckpressar – en åttafärgers och två sexfärgers – finns i den nya fabriken och de kan tillsammans producera upp till 20.000 tryckta kartongark i timmen. Tillverkningen i fabriken är automatiserad med förarlösa truckar som forslar produkterna från en processtation till en annan och slutligen transporterar de färdiga kapselförpackningarna till de 30 meter höga höglagret, där de förvaras i väntan på leverans. Höglagret har plats för 23.000 pallar.

Noterbart är att anläggningen värms upp utan användande av olja, gas eller andra fossila bränslen. Höglagret värms med överskottsvärme från tryckpressarna och fabriksbyggnaden värms upp genom att använda träpallar bryts ner och skickas till förbränning i fabrikens eget värmepannsystem.

”Dessutom har vi installerat tusen kvadratmeter med solceller på fabrikstaket, vilka producerar en miljon kilowattimmar med el. Det här är den mest miljövänliga förpackningsfabriken i branschen!”, säger Schurs VD och koncernchef Hans Schur.

Den nya anläggningen i Gallin ingår i Schur Pack Germany GmbH, som är ett dotterbolag inom danska Schur Pack International a/s.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x