Danska Schur invigde ny tysk fabrik för kartongförpackningar

PUBLICERAD: 13 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Från invigningen den 21 september av den nya fabriken i Gallin. Fr. v.: Hans Schur

Danska Schur Pack International har invigt en ny fabrik för tillverkning av kartongförpackningar i tyska orten Gallin, öster om Hamburg. Bygget har pågått i två år och den 28.000 kvadratmeter stora och 30 meter höga byggnaden är Schurs hittills största investering och uppgår till cirka 70 miljoner euro (knappt 700 miljoner svenska kronor). 

Den nya fabriken ersätter en tidigare anläggning, som låg vid Büchen, längre söderut i samma geografiska område. De 150 anställda från denna fabrik arbetar nu i den nya fabriken vid Gallin, men däremot så har inga maskiner eller annan utrustning flyttas, utan alla maskiner i den nya fabriken är helt nya. Den nya fabriken ligger geografiskt bättre placerad än den gamla och är belägen nära en motorväg.

Tre nya tryckpressar – en åttafärgers och två sexfärgers – finns i den nya fabriken och de kan tillsammans producera upp till 20.000 tryckta kartongark i timmen. Tillverkningen i fabriken är automatiserad med förarlösa truckar som forslar produkterna från en processtation till en annan och slutligen transporterar de färdiga kapselförpackningarna till de 30 meter höga höglagret, där de förvaras i väntan på leverans. Höglagret har plats för 23.000 pallar.

Noterbart är att anläggningen värms upp utan användande av olja, gas eller andra fossila bränslen. Höglagret värms med överskottsvärme från tryckpressarna och fabriksbyggnaden värms upp genom att använda träpallar bryts ner och skickas till förbränning i fabrikens eget värmepannsystem.

”Dessutom har vi installerat tusen kvadratmeter med solceller på fabrikstaket, vilka producerar en miljon kilowattimmar med el. Det här är den mest miljövänliga förpackningsfabriken i branschen!”, säger Schurs VD och koncernchef Hans Schur.

Den nya anläggningen i Gallin ingår i Schur Pack Germany GmbH, som är ett dotterbolag inom danska Schur Pack International a/s.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah