Danska Schur International köper företag ”down under”

PUBLICERAD: 6 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vår strategi är att etablera Schur Star-konceptet globalt”|säger Hans Schur.

Danska förpackningskoncernen Schur International a/s meddelar att man från 1 november har förvärvat det australiensiska företaget Burgess Printing and Packaging.
Burgess, som har säte i Melbourne, är ett väletablerat familjeägt förpackningsföretag, som tillverkar högkvalitativa förpackningar inom livsmedel, drycker, läkemedel, industri och kemiska produkter.

Burgess Printing and Packaging har 40 anställda och omsätter cirka 13 miljoner euro (ca 130 miljoner kronor). Förvärvet av Burgess innebär en förankring i Australien och Nya Zeeland av Schurs koncept ”Schur Star”, som består av Schur Stars förpackningsmaskiner och färdiga flexibla Schur Star-påsar, som levereras till kund.

”Vi är glada över att ha förvärvat Burgess Printing and Packaging, som en del i vår strategi att utveckla och etablera vårt koncept Schur Star globalt”, säger Hans Schur, VD i Schur International.

Familjeägda Schur-gruppen, som har en 170-årig historia, är idag en internationell företagsgrupp bestående av 15 företag. Gruppen tillverkar och levererar olika förpackningstyper, från viklådor till flexibla förpackningar, samt förpackningsmaskiner och hela förpackningssystem. Schur har cirka 900 anställda i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike, USA och nu även Australien.

Förvärvet av Burgess Printing and Packaging är det andra större förvärvet på kort tid, som Schur International a/s gör. Den 1 oktober i år köpte man den svenska kartong- och plastpåsekonverteraren Ekmans Jönköping AB från Trioplast Industrier AB. Läs HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx