Danska PAL-Cut lanserar mellanläggsark med tryck

PUBLICERAD: 20 november 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Med PAL-Cuts nya koncept kan mellanläggsark på pallar förses med reklambudskap.

Danska PAL-Cut A/S, med säte i Holstebro, har tagit s.k. mellanläggsark ett steg längre och försett sina Antim mellanläggsark med ett tryckbart sidostycke, som kan fungera som reklamplats i butik.
Innovationen premiärvisades på den nyligen avslutade mässan All4Pack (Emballage) i Paris, där den var en av 250 utvalda förpackningsnyheter, som ställdes ut på det speciella Pack Innovation-området på mässan.

Antim mellanläggsark med tryckta sidostycken fungerar inte bara som ett stabiliserande mellanskikt vid stapling av förpackningar på pall utan blir också som ett sätt att föra fram kundorienterad marknadsföring.

Det blir allt vanligare att butiker placerar pallar med förpackningar direkt på butiksgolvet, så att kunderna kan plocka varor direkt från pallen. För producenterna kan det dock vara svårt att få plats i butiken med reklamskyltar, etc. i anslutning till pallarna, inte minst eftersom många butiker och butikskedjor minimerar utrymmet för producenternas butikserbjudanden. Men med PAL-Cuts tryckta mellanläggsark blir det nu enklare för producenten att föra fram sina reklambudskap, eftersom dessa inte kräver extra utrymme utanför pallen.

Det nya mellanläggskonceptet är enkelt att omsätta i praktiken: vid tillskärning görs mellanläggsarken helt enkelt lite längre, så att det bildas två sidostycken, vilka viks och hänger ner längs pallen. Sidostycken är försedda med tryckta eller påklistrade reklambudskap, logotyper, etc,.

”Vårt koncept Antim65 point-of-sale är en billig och effektiv form för marknadsföring av varumärken ute i butiker. Det sparar tid och ger större synlighet åt varumärket, inte minst i dessa dagar då alltfler butiker är ovilliga att upplåta plats för skyltar och displayer från varumärkesägarna”, säger PAL-Cuts VD Rudi Pedersen, som också berättar att konceptet består av en totallösning, där det ingår en PAL-Cut arkskärare samt Antims glidsäkra mellanläggsark, försedda med önskat tryck och reklambudskap.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x