Danska Hartmann lägger ner sin tyska fabrik

PUBLICERAD: 19 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Danska Hartmann producerar och levererar formpressade fiberförpackningar för ägg.|”Nedläggningen är ett led i en process som ska stärka vår konkurrenskraft och lönsamhet”

Danska företaget Brødrene Hartmann A/S, som är specialiserade på tillverkning av äggförpackningar i formpressat fibermaterial, kommer att stänga sin tyska fabrik i Schwedt i och med utgång av andra kvartalet i år. 77 arbetstillfällen försvinner vid nedläggningen.
Ledningen för Hartmann påpekar att trots att man ökade sin vinst i slutet av 2015 och gjorde betydande framsteg på sina amerikanska marknader så är den europeiska marknaden utsatt för en hårdare priskonkurrens.

Hartmanns VD, Ulrik Kolding Hartvig, säger, enligt FoodProduction Daily, att företaget genomfört ett antal effektiviseringsåtgärder i Europa och att den nu aviserade fabriksnedläggningen är ett led i en process som ska stärka Hartmanns konkurrenskraft och lönsamhet.
 
Produktionen vid fabriken i tyska Schwedt kommer efter nedläggningen att flyttas över till andra Hartmann-anläggningar.

Hartmann har ett flertal produktionsanläggningar för tillverkning av formpressade fiberförpackningar runt om i Europa (inkl. Israel) samt i Nord- och Sydamerika.

För närvarande satsar Hartmann på att expandera på tillväxtmarknader i Sydamerika, vilket bland annat exemplifieras av att man i fjol köpte det sydamerikanska företaget Lactosan Sanovo Holding, som tillverkar formpressade fiberförpackningar för ägg och frukt och som har 600 anställda vid fyra produktionsanläggningar i Brasilien och Argentina.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium