Danska Færch Plast säljs till private equity-bolag i USA

PUBLICERAD: 6 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är entusiastiska inför vår framtida resa”

Europeiska riskkapitalfonden EQT säljer danska plastförpackningskoncernen Færch Plast, som man förvärvade 2014. Köpare är private equity-bolaget Advent International, med huvudsäte i Boston, Massachusetts, USA.
När EQT för några år sedan förvärvade Færch Plast, innebar det upplösningen på flera års interna ägarstrider inom det familjeägda danska bolaget.

Under EQT:s ägarskap har Færch Plast , som har huvudkontor i Holstebro, utvecklats i positiv riktning och genom såväl organisk tillväxt som förvärv blivit en ledande europeiska producent av plastbaserade styva förpackningar, speciellt inom livsmedelsområdet.

”Færch Plast har förändrats i grunden och gått från ett lokalt företag till att bli en pan-europeisk ledare inom styva plasttråg. Detta är resultatet av ett stort arbete av VD Lars Gade Hansen och hela hans organisation. Nu bedömer vi att Færch Plast är redo för nästa tillväxtfas och ytterligare internationell lansering och vi är övertygade om att bolaget kommer att fortsätta sin succéfyllda utveckling”, säger Mads Ditlevsen, EQT.

Under EQT:s ägarskap har Færch Plast fördubblat såväl antalet anställda som omsättning och bolagsvinst.

”Under den här försäljningsprocessen har vi letat efter en ny ägare med samma kvaliteter och goda rykte som EQT och som kan hjälpa oss att utveckla bolaget vidare och ta oss till nästa nivå. Med Advent är vi övertygade om att vi hittat vår rätta globala partner och vi är entusiastiska inför vår framtida resa”, säger Lars Gade Hansen.

Parterna har enats om att inte offentliggöra några uppgifter kring försäljningspris eller andra ekonomiska detaljer.

Under förutsättning att affären godkänns av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas ägarbytet vara genomfört under tredje kvartalet 2017.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432