Danska Færch Plast gör sig av med plasten – i namnet!

PUBLICERAD: 20 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Välkända och väletablerade danska plastförpackningsspecialisten Færch Plast stryker ordet ”Plast” i sitt bolagsnamn och ska i fortsättningen endast heta Færch…

Danska plastförpackningsspecialisten Færch Plast meddelar att man tar bort ordet ”Plast” i sitt företagsnamn och i fortsättningen endast heter Færch

I ett pressmeddelande skriver företaget att man de senaste åren har haft en kraftig utveckling från att bara ha varit en plastförpackningsproducent till att bli en ”ledande och innovativ förpackningsspecialist med integrerade återvinningsmöjligheter”.

Företaget skriver också att man under senare år ökat sin närvaro i Europa och att man i dag är en internationell aktör med fabriker, försäljningskontor och kunder över hela kontinenten.
”Baserat på denna kraftiga utveckling ändrar Færch Plast därför sitt namn till enbart Færch”, skriver bolaget på sin hemsida.

Namnändringen sägs markera ett skifte i företagets fokus och dess geografiska utveckling, samtidigt som man håller kvar vid det starka arv som namnet Færch för med sig.

——————————————–
Från redaktionens sida kan vi inte undgå att fundera över om inte namnskiftet också har att göra med den massiva och negativa uppmärksamhet, som sedan en tid ägnas åt materialet plast och specifikt plastförpackningar…

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax