Danska Faerch Plast gör nu sitt första bolagsuppköp

PUBLICERAD: 26 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på termoformad livsmedelsförpackning från brittiska Anson Packaging.|”Vi är mycket glada över förvärvet av Anson Packaging”|säger Lars Gade Hansen

Faerch Plast A/S, med huvudsäte i danska Holstebro, har gjort sitt första uppköp i bolagets historia genom förvärvet av brittiska Anson Packaging Ltd, som tillverkar termoformade plastförpackningar till i första hand den brittiska livsmedelsindustrin.
Faerch Plast skriver att förvärvet ingår i bolagets tillväxtstrategi och stärker Faerch Plasts ställning som en ledande leverantör av plastförpackningar inom livsmedel.

Uppköpet av Anson Packaging kommer bara ett år efter det att Faerch Plast, efter flera år av interna ägarmotsättningar i bolaget,  blivit uppköpt av den nordeuropeiska riskkapitalfonden EQT.

Enligt Faerch Plast har EQT:s övertagande öppnat upp för en rad nya utvecklingsmöjligheter för Faerch Plast, bland annat genom uppköp.

”Faerch Plast har möjlighet att utvecklas ytterligare i Europa och även globalt. De nya ägarna ger oss en plattform för att proaktivt undersöka möjligheterna till förvärv och vi är mycket glada över att förvärvet av Anson Packaging blivit av”, säger Lars Gade Hansen, VD och koncernchef i Faerch Plast.

Anson Packaging Ltd har sitt huvudkontor i Ely i Cambridgeshire. Företaget, som har funnits i 40 år, omsätter drygt 500 miljoner danska kronor. Bolaget, som tillverkar termoformade plastförpackningar, har en stark ställning inom segment som ”food-to-go”, mejeribaserade desserter, bageriprodukter och färdigmat.

”I kombination medvår marknadsledande position inom CPET-förpackningar för färdigmat och vår starka position på den brittiska marknaden i allmänhet, innebär förvärvet av Anson Packaging att vi kan betjäna våra kunder med en ännu större och bredare produktportfölj”, skriver Faerch Plast i ett pressmeddelande.

Faerch Plast uppger att man genom ett treårigt investeringsprogram under de kommande åren ska investera kraftigt i nya produktionsanläggningar hos Anson Packaging..

”Faerch Plasts berömda kundvård och skicklighet som tillverkande företag i kombination med vår styrka inom produktdesign och vår marknadsposition gör att vi kan utvecklas än mer. De två företagen kompletterar varandra väl”, säger Andrew Osborne-Smith, VD på Anson Packaging.

I samband med inlemmande av Anson Packaging i Faerch Plast kommer Anson Packagings styrelseordförande Mark Dujardin att få en plats i Faerch Plast styrelse. Anson Packaging har varit i familjen Dujardins ägo i 40 år och Mark Dujardin har varit majoritetägare.

”Det är mycket positivt att Mark Dujardin ingår i vår styrelse och fortsätter som aktieägare i Faerch Plast. Det vittnar om att detta är ett starkt strategiskt samgående mellan två bolag”, skriver Faerch Plast.

Förvärvet av Anmson Packaging är det första uppköpet i Faerch Plasts historia, men inte det sista enligt bolagets ledning.

”Vi har en offensiv tillväxtstrategi där vi aktivt arbetar med att hitta konkurrenter av hög kvalitet, som kan komplettera Faerch Plast vad gäller marknader, produkter och tillverkning. Dyker intressanta möjligheter upp, så är vi redo”, säger Lars Gade Hansen.

Inga ekonomiska villkor eller andra detaljer kring Faerch Plasts förvärv av Anson Packaging har offfentliggjorts.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx