Danska Faerch köper Sirap och utökar sin europeiska närvaro

PUBLICERAD: 17 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Sirap tillverkar ett brett utbud av plastbaserade tråg, bägare, etc till livsmedelsindustrin. (Bild Sirap Gema)|”Vi är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet är perfekt för Faerch”, säger Lars Gade Hansen. (Bild Faerch)

Danska Faerch Group AS, specialister på tillverkning och återvinning av plasttråg för livsmedelsmarknaden, förvärvar italienska företaget Sirap Gema S.p.a. och dess anläggningar i Italien, Spanien och Polen. Säljare är italienska Italmobiliare i Milano.

Förvärvet av Sirap består av tre italienska produktionsanläggningar, en spansk och en polsk och omfattar nästan 1.000 anställda.

”Vi är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet är perfekt för Faerch”, säger Lars Gade Hansen. (Bild Faerch)

”Vi välkomnar varmt våra nya kolleger som kommer att ingå i Faerch Group. Vi har alltid varit imponerade av Sirap och stora investeringar planeras nu för att göra Faerchs cirkulära produkter tillsammans med Siraps portfölj av innovativa produkter tillgängliga för Food-to-Go-kunder över hela Europa”, säger Faerch Groups VD och koncernchef Lars Gade Hansen.

Faerch skriver på sin hemsida att köpet av Sirap Gema är ett strategiskt förvärv, som stärker det danska företagets geografiska närvaro i Pan-Europa.

”Vi har noggrant analyserat den italienska marknaden under de senaste åren och är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet inom livsmedelsområdet är perfekt för Faerch. Siraps verksamhet i Polen gör det dessutom möjligt för oss att ännu bättre betjäna våra kunder i Polen och angränsande länder och Siraps spanska verksamhet stärker vår redan starka lokala närvaro där och öppnar nya möjligheter för tillväxt”, säger Lars Gade Hansen.

Sirap-koncernen grundades 1960 och är ett dotterbolag till det italienska holdingbolaget Italmobiliare, med huvudsäte i Milano. Förutom de verksamheter i Italien, Spanien och Polen, som ingår i förvärvsavtalet med Faerch, har Sirpa även verksamheter i Storbritannien, Tyskland och Frankrike samt ett handelsföretag Petruzalek i Österrike. Dessa enheter ingår inte i transaktionen utan kommer att förbli hos Italmobiliare.

Parterna har inte offentliggjort de ekonomiska villkoren i transaktionen, vilken förväntas vara slutförd inom tre månader förutsatt att sedvanliga villkor uppfylles och berörda myndigheter godkänner affären.

——————————————
Faerch Group grundades år 1969. Koncernen har sitt huvudsäte i danska Holstebro. Koncernen har – innan förvärvet av Sirap – mer än 1.400 anställda vid 11 produktionsenheter i Danmark, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Tjeckien och Nederländerna.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Nordic Paper får tillstånd för utökad produktion i Bäckhammar

Mark- och miljödomstolen i Vänersborg har i slutet av januari gett tillstånd för utökad produktion vid Nordic Papers anläggning i Bäckhammar.
Matvaror i papper_51

Högre krav på livsmedelssäkerhet gynnar Mobergs Produktkontroll

Mobergs Produktkontroll är en av de ledande leverantörerna av kontrollutrustning för livsmedelsindustrin och andra områden. Kraven på säkerhet ökar vilket tydligt gynnar företaget.
Fredrik2

Bra tryck i förpackningssektorn hos Heidelberg

Av Heidelbergs kvartalsrapport för det tredje kvartalet framgår det att koncernen utvecklas bra. Extra bra går det för pressar till förpackningssektorn.
03_Ludwin_Monz

Tetra Pak startar banbrytande forskning

Tetra Pak initierar i dag det man kallar en banbrytande forskning med hjälp av Max IV för att bättre förstå fibermaterialens nanostruktur.
coca cola