Danska Faerch köper Sirap och utökar sin europeiska närvaro

PUBLICERAD: 17 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Sirap tillverkar ett brett utbud av plastbaserade tråg, bägare, etc till livsmedelsindustrin. (Bild Sirap Gema)|”Vi är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet är perfekt för Faerch”, säger Lars Gade Hansen. (Bild Faerch)

Danska Faerch Group AS, specialister på tillverkning och återvinning av plasttråg för livsmedelsmarknaden, förvärvar italienska företaget Sirap Gema S.p.a. och dess anläggningar i Italien, Spanien och Polen. Säljare är italienska Italmobiliare i Milano.

Förvärvet av Sirap består av tre italienska produktionsanläggningar, en spansk och en polsk och omfattar nästan 1.000 anställda.

”Vi är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet är perfekt för Faerch”, säger Lars Gade Hansen. (Bild Faerch)

”Vi välkomnar varmt våra nya kolleger som kommer att ingå i Faerch Group. Vi har alltid varit imponerade av Sirap och stora investeringar planeras nu för att göra Faerchs cirkulära produkter tillsammans med Siraps portfölj av innovativa produkter tillgängliga för Food-to-Go-kunder över hela Europa”, säger Faerch Groups VD och koncernchef Lars Gade Hansen.

Faerch skriver på sin hemsida att köpet av Sirap Gema är ett strategiskt förvärv, som stärker det danska företagets geografiska närvaro i Pan-Europa.

”Vi har noggrant analyserat den italienska marknaden under de senaste åren och är övertygade om att Siraps förpackningsverksamhet inom livsmedelsområdet är perfekt för Faerch. Siraps verksamhet i Polen gör det dessutom möjligt för oss att ännu bättre betjäna våra kunder i Polen och angränsande länder och Siraps spanska verksamhet stärker vår redan starka lokala närvaro där och öppnar nya möjligheter för tillväxt”, säger Lars Gade Hansen.

Sirap-koncernen grundades 1960 och är ett dotterbolag till det italienska holdingbolaget Italmobiliare, med huvudsäte i Milano. Förutom de verksamheter i Italien, Spanien och Polen, som ingår i förvärvsavtalet med Faerch, har Sirpa även verksamheter i Storbritannien, Tyskland och Frankrike samt ett handelsföretag Petruzalek i Österrike. Dessa enheter ingår inte i transaktionen utan kommer att förbli hos Italmobiliare.

Parterna har inte offentliggjort de ekonomiska villkoren i transaktionen, vilken förväntas vara slutförd inom tre månader förutsatt att sedvanliga villkor uppfylles och berörda myndigheter godkänner affären.

——————————————
Faerch Group grundades år 1969. Koncernen har sitt huvudsäte i danska Holstebro. Koncernen har – innan förvärvet av Sirap – mer än 1.400 anställda vid 11 produktionsenheter i Danmark, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Tjeckien och Nederländerna.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x