Danska Color Label tar digitalpress nr två i drift

PUBLICERAD: 17 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

I Color Labels lokaler finns nu två stycken HP Indigo digitala tryckpressar – men också tolv flexopressar…

Color Label A/S i danska Risskov har i alla år jobbat med blixtsnabba leveranser och den digitala tekniken har så klart förenklat leveranserna för dem. Flexopressar dominerar i fabrikslokalerna, men nu har man investerat i sin andra press från HP Indigo, och man räknar med att digitaliseringen kommer att fortsätta.
Det är mer än tydligt att både tid och flexibilitet sätts i första rummet hos Color Label. Företaget tummar inte på vare sig ansvar, kvalitet, produktsäkerhet eller teknisk utveckling. Leveranser samma dag har varit företagets verklighet i hela trettiofem år. Så det är inte för inte som företagets slogan ”Inte störst, men först” än idag är högaktuell.

”Ja, vi sätter verkligen ett värde på tid, som vi även ser att våra kunder värderar högt. Vi vågar säga att vi idag är snabbast i Danmark. Vi kommer snabbt igång. Ifrån att vi fått in ett jobb är vi i produktion redan efter 10 minuter. Med kunder inom kemiteknisk och livsmedelsindustri samt detaljhandel är detta mer än betydelsefullt”, berättar Erik Grønning, CEO på Color Label.

Företagets första HP Indigo WS6600 har gett mersmak och nyligen har Color Label tagit press nummer två i drift – en HP Indigo WS6800. Pressarna jobbar vid sidan av tolv flexopressar. Företaget producerar så väl etiketter som shrinksleeves och förpackningar.

Lonnie Melskens, COO, instämmer i det Erik berättar.

”Vi har en lite annorlunda filosofi med vår inställning till tid och flexibilitet. Vi har bland annat beslutat oss för att köra våra båda HP Indigopressar i ett skift vardera. Detta gör vi just för att ”hålla öppet” för de riktigt snabba jobben”. 

”Idag är vi till cirka 30 procent digitala, men med den här utvecklingen kan jag tro att vi inom en femårsperiod har utvecklats upp emot cirka 80 procent”, avslutar Erik Grønning.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium