Dansk specialist på IML-etiketter

PUBLICERAD: 11 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Martin Fundal

ScanMould är namnet på vad som betecknas som Skandinaviens första etikettryckeri, som är helt inställt på produktion av etiketter för så kallad In-Mould-Labelling (IML).
Företaget, som är ett systerföretag till ledande danska etikettryckeriet ScanKet, är beläget i Jyllinge på Själland, strax norr om Roskilde.


”Marknaden för IML-etiketter växer och eftersom såväl produktion som efterbehandling skiljer sig från tillverkning av konventionella självhäftande etiketter, så blev det naturligt att vid sidan av ScanKet starta ett bolag helt dedikerat till IML-etiketter”, säger Martin Fundal, som är huvudägare och VD i båda företagen.

I de 1.500 kvadratmeter stora fabrikslokalerna i Jyllinge har ScanMould byggt upp en maskinpark för etikettillverkning, som består av såväl UV- och Solventflexomaskiner som digitala offsetpressar. Dessutom har man efterbehandlingsutrustning som är specialiserade på de behov och krav som ställs på etiketter, som ska IML-appliceras.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy