Dansk robottillverkare firar med att dela ut ”guldcobotar”

PUBLICERAD: 16 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Danska Universal Robots har firat att man sålt 25.000 samarbetsrobotar med att skänka en brittisk kund en ”guldcobot”.

Danska robottillverkaren Universal Robots firar att man sålt 25.000 så kallade cobotar eller ”samarbetsrobotar” med att skänka ”guldcobotar” till kunder i olika geografiska områden.

Från början var tanken att fira de 25.000 sålda robotarna med att endast skänka en ”guldcobot” till en kund någonstans i världen, men intresset var så stort att Universal Robots nu bestämt sig för att en kund i varje geografiskt område världen över, där Universal Robots finns, ska få en guldcobot.

Universal Robots är pionjär och marknadsledande, när det gäller samarbetsrobotar eller cobots, som de numera kallas. En cobot är i princip en robot som en människa kan samarbeta och interagera med vid arbetsmoment som exempelvis packning, plockning, sortering, etc. Cobotar kräver inga avancerade säkerhetsarrangemang i form av inhägnader, celler, etc. utan människa och robot kan arbeta sida vid sida.

En kund i norra Europa har nu blivit den första mottagaren av en ”guldcobot” för att fira att Universal Robots sålt 25.000 cobotar sedan starten år 2008. Kunden blev det brittiska tryckeriet B-Loony Ltd i Chesham, Buckinghamshire, som fick motta en cobot UR3 med robotlederna målade i stark guldfärg som komplement till Universal Robots vanliga blå och grå färgsättning.

Universal Robots skriver att sedan den första coboten såldes i december 2008 har företagets cobotar använts i alla möjliga industrier från livsmedelsproduktion till vetenskaplig forskning, där de har fått utföra uppgifter som inbegriper industriell montering, plockning och placering, och till och med kvalitetskontroller.

———————————————–
Universal Robots ingår i Teradyne Inc. med huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko. 2017 hade Universal Robots en omsättning på 170 miljoner US-dollar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432