Dansk förpackningsprofil får nyinstiftad WPO-utmärkelse

PUBLICERAD: 27 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Danske Søren R. Østergaard är en av fyra vinnaren av nyinstiftade WPO-utmärkelsen ”Lifetime Achievement in Packaging”.

Danske förpackningsprofilen Søren Rahbek Østergaard är en av fyra vinnare i WorldStar-kategorin ”Lifetime Achievement in Packaging”. Det är första gången utmärkelsen delas ut och premiärvinnarna utsågs nyligen av en internationell jury vid ett möte i Chicago.
Den prestigefyllda utmärkelsen är instiftad av WPO (World Packaging Organisation) och ingår i tävlingskonceptet WorldStar, där förpackningar från hela världens årligen bedöms och belönas.

”Lifetime Achievement in Packaging” har tillkommit för att ge individuella erkännanden och belöningar till personer, som visat utmärkt kompetens och engagemang inom förpackningsområdet.

Søren R. Østergaard inledde sin bana inom förpackningar 1966, då han som ung man började arbeta vid en förpackningslinje för livsmedel. Efter det har han hela livet sysslat med förpackningar och sedan 1975 arbetat med förpackningsutveckling. Han har bidragit till många innovativa  förpackningslösningar och lett den danska utvecklingen inom smarta och intelligenta förpackningar.
Han har ansvarat för den danska förpackningsskolan sedan 1999 och i många varit verksam som sektions- och teamledare inom livsmedel och förpackningar på DTI (Dansk Teknologisk Institut).

Søren R. Østergaard har också i mer än 30 år deltagit i den offentliga debatten kring för- och nackdelar med förpackningar och hans motta har varit ”Förpackningar är en gåva till miljön!”. Han har i detta arbete flera gånger deltagit i TV, radio, konferenser, etc. samt skrivit artiklar i tidningar, nyhetsbrev, mm.

De övriga tre förpackningsprofilerna, som fått årets Lifetime Achievement-utmärkelse är Anne Emblem, Storbritannien, Dharma Ratnayake, Sri Lanka och Sergio Haberfeld, Brasilien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx