Daniel Peltonen blir ny VD för Iggesund Paperboard

PUBLICERAD: 20 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Daniel Peltonen blir ny chef för Iggesund Paperboard|som är ett av Holmen-koncernens fem affärsområden.

45-årige Daniel Peltonen har utsetts till ny VD för kartongtillverkaren Iggesund Paperboard, som ingår i Holmen-koncernen. Han tillträder tjänsten den 1 april 2017.
För närvarande är Daniel Peltonen chef för Hallsta pappersbruk, som ingår i Holmen-koncernens affärområde Holmen Paper. Daniel Peltonen har under sina år inom Holmen även arbetat på bruket i Madrid och på Bravikens pappersbruk. Daniel Peltonen har en diplomingenjörsexamen från Åbo Akademi.

”Daniel har gedigen erfarenhet inom Holmen. I sina olika positioner har han framgångsrikt drivit större projekt och utvecklat Hallsta pappersbruk till ett effektivt och lönsamt bruk. Jag är övertygad om att Daniel, med sin erfarenhet och goda ledaregenskaper, kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen av såväl Iggesund Paperboard som i Holmens ledningsgrupp”, säger Holmens VD och koncernchef Henrik Sjölund.

Daniel Peltonen efterträder Annica Bresky, som lämnat sin tjänst somn VD för Iggesund Paperboard för att istället bli chef för divisionen Consumer Board hos Stora Enso (läs HÄR).

Som VD för Iggesund Paperboard kommer Daniel Peltonen även att ingå i Holmens koncernledning och rapportera till VD/koncernchefen.

Johan Abrahamsson, nuvarande operativ chef för Hallsta papperbruk, efterträder Daniel Peltonen i rollen som brukschef.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor