Dags för anmälan för den som vill bli "Carton of the Year"

PUBLICERAD: 5 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

År 2021 togs den åtråvärda titeln Carton of the Year hem av den här förpackningen, tillverkad i kartong från Holmen Iggesund. (Bild Pro Carton)||Winfried Muehling är VD på europeiska kartongorganisationen Pro Carton. (Bild Pro Carton)

Anmälningstiden har börjat för Pro Cartons och ECMA:s (European Carton Makers Association) årliga kartongförpackningstävling European Carton Excellence Awards, där specialutmärkelsen ”Carton of the Year” är den mest prestigefyllda och eftertraktade.

Årets upplaga av tävlingen blir den 26e i ordningen och som vanligt är tävlingen uppdelad i ett antal kategorier samt flera specialpriser.

De fyra huvudkategorierna är:
General PackagingVirgin Fibre
General PackagingRecycled Fibre
Food & Drink PackagingVirgin Fibre
Food & Drink PackagingRecycled Fibre

Specialpriser delas ut i kategorierna:
Carton of the Year
Innovation
Sustainability (tidigare Save The Planet Award)
Public Award (öppen publik omröstning)

Vinnarna utses av en prestigefylld jury av förpackningsexperter, som representerar olika intressenter i kartongförpackningars värdekedja. Juryn bedömer varje bidrag utifrån kriterier som grafisk och strukturell design, produktionsteknik, kostnadseffektivitet, ekologi, innovation och användarbekvämlighet.

Winfried Muehling är VD på europeiska kartongorganisationen Pro Carton. (Bild Pro Carton)

”Inom organisationen Pro Carton handlar det om att främja kartongmaterialets hållbarhet och briljans – och ett utmärkt sätt att göra det är med vår eminenta tävling European Carton Excellence Awards”, säger Pro Cartons VD Winfried Muehling.

Vid fjolårets upplaga av European Carton Excellence Awards gick det prestigefyllda priset Carton of the Year till bidraget Bodegas Balsamic – en presentförpackning i kartong för spanska varumärkesägaren Toro Albalàs. Förpackningen var utformad och konverterad av spanska Durero Packaging och kartongen var tillverkad av svenska Holmen Iggesund.

Anmälningstiden för årets tävling går ut den 27 maj 2022

Mer om årets European Carton Excellence Awards kan du läsa HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}