Dagmar Schmidt utsedd till ny VD i Flint Group Flexographic

PUBLICERAD: 16 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Dagmar Schmidt är ny VD för Flint Groups division Flexographic. (Bild Flint Group)|Aryan Moelker lämnar Flint Group efter sex år som VD för Flexographic. (Bild Flint Group)

Styrelsen för Luxemburg-baserade färg- och tryckpresskoncernen Flint Group har utsett Dagmar Schmidt till ny VD för koncerndivisionen Flexographic.

Aryan Moelker lämnar Flint Group efter sex år som VD för Flexographic. (Bild Flint Group)

Dagmar Schmidt tillträder sin nya tjänst med omedelbar verkan. Hon efterträder Aryan Moelker, som lämnar bolaget i slutet av januari i år för att tillträda en ny VD-tjänst utanför gruppen.

Dagmar Schmidt kom från BASF till Flint Group år 2003. Under sin tid i Flint Group har hon bland annat framgångsrikt lett Flint Groups flexibla förpackningsverksamhet och dessförinnan haft olika chefspositioner, bland annat som Global Key Account Manager, inom koncernen.

Flint Group skriver i ett pressmeddelande att utnämningen av Dagmar Schmidt kommer att säkerställa en strategisk enhetlighet i koncernens mål att vara en innovativ och marknadsledande leverantör till tryck- och förpackningskonverterare över hela världen.

”Jag antar med glädje den här nya utmaningen i en spännande period för koncernen”, säger Dagmar Schmidt i en kommentar till sin utnämning.

Flint Group skriver i meddelandet att koncernen har mer än fem decenniers erfarenhet av forskning och utveckling av produkter till förpackningsindustrin och att divisionen Flexographic är en av de största globala leverantörerna av tryckplåtar inom flexo- och boktryck samt en ledande leverantör av sleeves och andra tryckpressrelaterade produkter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax