Dagmar Schmidt utsedd till ny VD i Flint Group Flexographic

PUBLICERAD: 16 januari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Dagmar Schmidt är ny VD för Flint Groups division Flexographic. (Bild Flint Group)|Aryan Moelker lämnar Flint Group efter sex år som VD för Flexographic. (Bild Flint Group)

Styrelsen för Luxemburg-baserade färg- och tryckpresskoncernen Flint Group har utsett Dagmar Schmidt till ny VD för koncerndivisionen Flexographic.

Aryan Moelker lämnar Flint Group efter sex år som VD för Flexographic. (Bild Flint Group)

Dagmar Schmidt tillträder sin nya tjänst med omedelbar verkan. Hon efterträder Aryan Moelker, som lämnar bolaget i slutet av januari i år för att tillträda en ny VD-tjänst utanför gruppen.

Dagmar Schmidt kom från BASF till Flint Group år 2003. Under sin tid i Flint Group har hon bland annat framgångsrikt lett Flint Groups flexibla förpackningsverksamhet och dessförinnan haft olika chefspositioner, bland annat som Global Key Account Manager, inom koncernen.

Flint Group skriver i ett pressmeddelande att utnämningen av Dagmar Schmidt kommer att säkerställa en strategisk enhetlighet i koncernens mål att vara en innovativ och marknadsledande leverantör till tryck- och förpackningskonverterare över hela världen.

”Jag antar med glädje den här nya utmaningen i en spännande period för koncernen”, säger Dagmar Schmidt i en kommentar till sin utnämning.

Flint Group skriver i meddelandet att koncernen har mer än fem decenniers erfarenhet av forskning och utveckling av produkter till förpackningsindustrin och att divisionen Flexographic är en av de största globala leverantörerna av tryckplåtar inom flexo- och boktryck samt en ledande leverantör av sleeves och andra tryckpressrelaterade produkter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x