Coop och Capri-Sun i samarbete med återvinningsappen Bower

PUBLICERAD: 21 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med hjälp av en smart telefon och återvinningsappen Bower kan man panta ett flertal olika förpackningar på en återvinningstation och få panten överförd digitalt.

Dagligvarukedjan Coop och Coca-Cola-ägda stilldrinken Capri-Sun har tecknat samarbetsavtal med svenska återvinningsappen Bower (f.d. PantaPå).

Med den svenskutvecklade appen Bower kan användare panta förpackningar på sin närmaste återvinningsstation och få betalt genom att registrera pantningen digitalt med en smart telefon. Varje poäng som genereras, när man pantar förpackningar via appen, kan omvandlas till kontanter eller kuponger, som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet.

Coop blir nu den första dagligvarukedjan i Sverige att starta ett samarbete med Bower. Tack vare det nya samarbetet kan medlemmar och kunder, som köper Coops egna varor under varumärkena Änglamark, Xtra och Coop, panta dem och tjäna dubbla Bower-poäng. Sedan tidigare har Bower ett liknande samarbete med en rad olika varumärken, som återfinns i Coops butiker.

”Det läggs ner mycket arbete och resurser för att ta fram varor under våra egna varumärken. Leverantörerna, som vi väljer, måste möta de hårda kraven vi ställer på dem och följa vår uppförandekod med fokus på hållbarhet, etik och miljö. Tillsammans med Bower utökar vi nu vårt viktiga hållbarhetsarbete genom att erbjuda kunder och medlemmar en tjänst som ser till att förpackningarna återvinns på rätt sätt, när vår produkt har konsumerats”, säger Åsa Wickholm, chef för egna varumärken på Coop.

”Det är fantastiskt att en stor dagligvarukedja som Coop ansluter sig till vårt system och därmed sänder en stark signal till branschen om vart vi är på väg”, säger Suwar Mert, VD på Bower.

Även Coca-Cola-ägda stilldrinksmärket Capri-Sun har nyligen tecknat ett samarbetsavtal med Bower för att uppmuntra till återvinning och motverka nedskräpning. Det nya samarbetet trädde i kraft den 1 januari i år och innebär att dryckesförpackningar från Capri-Sun nu kan återvinnas mot digitala rabattkuponger.

”Samarbetet med Bower är en betydelsefull del av ett omfattande hållbarhetsarbete, där vi vill fortsätta uppmuntra till återvinning och motverka nedskräpning. Globalt har Capri-Sun visionen att bli världens mest hållbara stilldrink i sin kategori”, säger Fatima Nitz, Senior Portfolio & Activation Manager för Capri-Sun på Coca-Cola European Partners Sverige AB.

N.B.: Återvinningsappen Bower hette tidigare PantaPå, men bytte nyligen namn till det mer internationellt gångbara Bower. Läs HÄR!

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost