CompresSeal en av vinnarna i German Packaging Award

PUBLICERAD: 23 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Prisvinnande CompresSeal från Constantia Flexibles.

Flexibla förpackningsspecialisten Constantia Flexibles, med huvudsäte i Wien, tog hem en av kategorisegrarna i tyska förpackningstävlingen German Packaging Award 2017. Det var företagets filmbaserade produkt CompresSeal, som vann i kategorin ”Sustainability”.

CompresSeal är ett filmlaminat med ett mikropräglat tätningsskikt. Filmen är lämplig till förpackningar för livsmedelsprodukter som kaffe, nötter, salta mellanmål, etc. vilka ska flow-packas, men kan även användas till ståpåsar för drycker och andra flytande produkter.

CompresSeal-filmen, som framställs genom en revolutionerande varmpräglingsteknik,  har bättre tätningsegenskaper än förslutningar i standard polyeten eller polypropen. Vid användning i förpackningar med samma filmtjockl som standardfilmer, uppnår man en viktreducering på upp till 30 procent. Filmen ger ”stramare” förpackningar i en flowpacklinje och den ger samma resultat oberoende av omgivningens temperatur.

”Jag vill gratulera vårt R&D-team i fabriken i Weiden, Tyskland, som på kort tid utvecklat denna innovativa produkt”, säger Stefan Grote, chef för Constantia Flexibles division Food Europe.

German Packaging Award består av tio olika kategorier och vinnarna av varje kategori är automatiskt kvalificerade att deltaga i World Packaging Organisations (WPO) globala förpackningstävling WorldStar, dvs. på samma sätt som kategorivinnarna i nordiska tävlingen ScanStar. German Packaging Award är dock öppen för deltagare även från andra länder än Tyskland, i motsats till ScanStar som endast är för förpackningar/deltagare från de nordiska länderna.

Till årets German Packaging hade anmälts 195 bidrag från tolv länder.

Prisutdelningen i German Packaging Award 2017 äger rum vid en galamiddag i Berlin den 26 september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432