CompresSeal en av vinnarna i German Packaging Award

PUBLICERAD: 23 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Prisvinnande CompresSeal från Constantia Flexibles.

Flexibla förpackningsspecialisten Constantia Flexibles, med huvudsäte i Wien, tog hem en av kategorisegrarna i tyska förpackningstävlingen German Packaging Award 2017. Det var företagets filmbaserade produkt CompresSeal, som vann i kategorin ”Sustainability”.

CompresSeal är ett filmlaminat med ett mikropräglat tätningsskikt. Filmen är lämplig till förpackningar för livsmedelsprodukter som kaffe, nötter, salta mellanmål, etc. vilka ska flow-packas, men kan även användas till ståpåsar för drycker och andra flytande produkter.

CompresSeal-filmen, som framställs genom en revolutionerande varmpräglingsteknik,  har bättre tätningsegenskaper än förslutningar i standard polyeten eller polypropen. Vid användning i förpackningar med samma filmtjockl som standardfilmer, uppnår man en viktreducering på upp till 30 procent. Filmen ger ”stramare” förpackningar i en flowpacklinje och den ger samma resultat oberoende av omgivningens temperatur.

”Jag vill gratulera vårt R&D-team i fabriken i Weiden, Tyskland, som på kort tid utvecklat denna innovativa produkt”, säger Stefan Grote, chef för Constantia Flexibles division Food Europe.

German Packaging Award består av tio olika kategorier och vinnarna av varje kategori är automatiskt kvalificerade att deltaga i World Packaging Organisations (WPO) globala förpackningstävling WorldStar, dvs. på samma sätt som kategorivinnarna i nordiska tävlingen ScanStar. German Packaging Award är dock öppen för deltagare även från andra länder än Tyskland, i motsats till ScanStar som endast är för förpackningar/deltagare från de nordiska länderna.

Till årets German Packaging hade anmälts 195 bidrag från tolv länder.

Prisutdelningen i German Packaging Award 2017 äger rum vid en galamiddag i Berlin den 26 september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex