Coca-Cola Sverige byter till 100 % återvunnen plastfilm

PUBLICERAD: 31 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Coca-Cola i Sverige övergår till återvunnen plastfilm kring alla sina 4-pack med drycker i volymerna 1,5, 1,75 och 2 liter. (Bild Coca-Cola Sverige)

Under 2020 blev Coca-Cola i Sverige den första marknaden i världen att övergå till 100 procent återvunnen plast för hela den lokalproducerade PET-portföljen (Läs HÄR!) Nu fortsätter man sitt arbete mot ett netto noll-mål och den senaste åtgärden är att man övergår till 100 procent återvunnen plastfilm för alla sina 4-pack med volymerna 1,5, 1,75 respektive 2 liter.

”Våra förpackningar står för en betydande del av vårt klimatavtryck. När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan. För att upprätthålla den cirkulära ekonomin är det viktigt att vi samlar in och återvinner materialet, så att det kan bli till nya förpackningar igen”, säger Cathrine Westerlind, Senior manager Sustainability Coca-Cola European Partners Sverige.

Omställningen till återvunnen plastfilm kring alla 4-pack med Coca-Colas drycker på den svenska marknaden påbörjas under andra kvartalet i år, då dagens krympfilm av polyeten med låg densitet (LDPE) ersätts med en motsvarande krympfilm av helt återvunnen plast.

Coca-Cola Sverige skriver i ett pressmeddelande att omställningen är en del i den koncernövergripande klimatstrategin ”Action on Climate Now” som har målet att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan till 2040 (Läs HÄR!). Coca-Cola European Partners ska i linje med klimatstrategin reducera utsläppen av växthusgaser inom värdekedjans alla fem områden – ingredienser, förpackningar, produktion, transport och kylutrustning.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx