Christian Berner förvärvar fyllningsföretaget Fillflex

PUBLICERAD: 15 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Fyllningskonceptet Fillflex Compact Sequence ingår i Fillflex produktsortiment.

Teknikhandelsföretaget Christian Berner Tech Trade AB, med huvudkontor i Mölnlycke, har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i fyllningsföretaget Fillflex AB, beläget i Västra Frölunda. Affären innebär att Christian Berner stärker sin position inom vätskefyllning på den nordiska marknaden.

Fillflex AB tillverkar flexibla fyllningsmaskiner för vätskor och viskösa produkter inom livsmedels- läkedels- och hygienindustrin samt för kemiska produkter. Företaget har fyra anställda och hade 2015 en årsomsättning på 14,6 miljoner kronor.

”Fillflex AB har kunskap och egenutvecklad teknik, som kompletterar Christian Berners befintliga erbjudande inom vätskefyllning och förpackning”, säger Bo Söderqvist, VD på Christian Berner Tech Trade AB.

Fillflex AB har utvecklat kompletta system för alla typer av fyllningar. Från och med juli 2016 ingår Fillflex i Christian Berners affärsområde Process & Miljö och Fillflex och dess personal kommer successivt att integreras i Christian Berner AB under hösten 2016. 

”Det känns stimulerande att påbörja samarbetet med Christian Berner. Bolagens affärer kompletterar varandra och skapar fina förutsättningar för tillväxt inom fyllning och förpackning”, säger Pär Nygren, VD och f. d. ägare av Fillflex AB.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx