Charlotta Walse invald som ny styrelseledamot i Packbridge

PUBLICERAD: 7 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Charlotta Walse, produktutvecklingschef på Oatly, är ny i Packbridges styrelse. (Bild pressbild)|Per Lundeen|Krisztina Anderberg Halasz

Vid förpackningsklustret Packbridges årsmöte invaldes Charlotta Walse, produktutvecklingschef på Oatly, som ny ledamot av styrelsen. Samtidigt avtackades avgående styrelseledamöterna Per Lundeen och Krisztina Anderberg Halasz.

Charlotta Walse är global produktutvecklingschef på Oatly sedan slutet av 2019. Hon har 20 års industriell erfarenhet och har tidigare haft ett antal ledande befattningar på IKEA och Tetra Pak, alla relaterade till produktutveckling, förpackningsutveckling eller digitalisering. Charlotta Walse är också knuten till Lunds universitet, med en doktorsexamen i kemiteknik och en executive MBA.

Per Lundeen

”Min ambition är att bidra med branschkunskap och ett finger på pulsen för branschens framtida behov. Miljöbaserade krav på nya material och effektivare logistiklösningar i kombination med ökningen av hemleverans av personliga beställningar är på väg att ställa höga krav på förpackningslösningar. Större delen av mitt arbetsliv har varit fokuserat på produktutveckling, så konsumenten och kundens upplevda kvalitet är ett annat ämne som ligger mig varmt om hjärtat”, säger Charlotta Walse i en kommentar till sitt styrelseuppdrag i Packbridge.

Krisztina Anderberg Halasz

Vid årsmötet avtackades också mångårige styrelseledamoten Per Lundeen (Nordic Carton och Lundeen Development) som bidragit till klustrets utveckling sedan dess allra första styrelsemöte.
Krisztina Anderberg Halasz (Region Skåne) avtackades också som ordinarie styrelseledamot efter avslutad mandatperiod. Hon kommer att fortsätta att bidra till Packbridge som adjungerad medlem.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620