Charlotta Walse invald som ny styrelseledamot i Packbridge

PUBLICERAD: 7 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Charlotta Walse, produktutvecklingschef på Oatly, är ny i Packbridges styrelse. (Bild pressbild)|Per Lundeen|Krisztina Anderberg Halasz

Vid förpackningsklustret Packbridges årsmöte invaldes Charlotta Walse, produktutvecklingschef på Oatly, som ny ledamot av styrelsen. Samtidigt avtackades avgående styrelseledamöterna Per Lundeen och Krisztina Anderberg Halasz.

Charlotta Walse är global produktutvecklingschef på Oatly sedan slutet av 2019. Hon har 20 års industriell erfarenhet och har tidigare haft ett antal ledande befattningar på IKEA och Tetra Pak, alla relaterade till produktutveckling, förpackningsutveckling eller digitalisering. Charlotta Walse är också knuten till Lunds universitet, med en doktorsexamen i kemiteknik och en executive MBA.

Per Lundeen

”Min ambition är att bidra med branschkunskap och ett finger på pulsen för branschens framtida behov. Miljöbaserade krav på nya material och effektivare logistiklösningar i kombination med ökningen av hemleverans av personliga beställningar är på väg att ställa höga krav på förpackningslösningar. Större delen av mitt arbetsliv har varit fokuserat på produktutveckling, så konsumenten och kundens upplevda kvalitet är ett annat ämne som ligger mig varmt om hjärtat”, säger Charlotta Walse i en kommentar till sitt styrelseuppdrag i Packbridge.

Krisztina Anderberg Halasz

Vid årsmötet avtackades också mångårige styrelseledamoten Per Lundeen (Nordic Carton och Lundeen Development) som bidragit till klustrets utveckling sedan dess allra första styrelsemöte.
Krisztina Anderberg Halasz (Region Skåne) avtackades också som ordinarie styrelseledamot efter avslutad mandatperiod. Hon kommer att fortsätta att bidra till Packbridge som adjungerad medlem.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx