Charlotta Walse invald som ny styrelseledamot i Packbridge

PUBLICERAD: 7 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Charlotta Walse, produktutvecklingschef på Oatly, är ny i Packbridges styrelse. (Bild pressbild)|Per Lundeen|Krisztina Anderberg Halasz

Vid förpackningsklustret Packbridges årsmöte invaldes Charlotta Walse, produktutvecklingschef på Oatly, som ny ledamot av styrelsen. Samtidigt avtackades avgående styrelseledamöterna Per Lundeen och Krisztina Anderberg Halasz.

Charlotta Walse är global produktutvecklingschef på Oatly sedan slutet av 2019. Hon har 20 års industriell erfarenhet och har tidigare haft ett antal ledande befattningar på IKEA och Tetra Pak, alla relaterade till produktutveckling, förpackningsutveckling eller digitalisering. Charlotta Walse är också knuten till Lunds universitet, med en doktorsexamen i kemiteknik och en executive MBA.

Per Lundeen

”Min ambition är att bidra med branschkunskap och ett finger på pulsen för branschens framtida behov. Miljöbaserade krav på nya material och effektivare logistiklösningar i kombination med ökningen av hemleverans av personliga beställningar är på väg att ställa höga krav på förpackningslösningar. Större delen av mitt arbetsliv har varit fokuserat på produktutveckling, så konsumenten och kundens upplevda kvalitet är ett annat ämne som ligger mig varmt om hjärtat”, säger Charlotta Walse i en kommentar till sitt styrelseuppdrag i Packbridge.

Krisztina Anderberg Halasz

Vid årsmötet avtackades också mångårige styrelseledamoten Per Lundeen (Nordic Carton och Lundeen Development) som bidragit till klustrets utveckling sedan dess allra första styrelsemöte.
Krisztina Anderberg Halasz (Region Skåne) avtackades också som ordinarie styrelseledamot efter avslutad mandatperiod. Hon kommer att fortsätta att bidra till Packbridge som adjungerad medlem.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx