Certifikatkatalog från Normpack i ny version

PUBLICERAD: 12 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Normpacks Certifikatkatalog är ett stöd för den som söker certifierade material

Nu släpps en ny version av Normpacks Certifikatkatalog. Katalogen är ett stöd för den som söker certifierade material, artiklar och förpackningar som är avsedda för kontakt med livsmedel. Det skriver Innventia i ett pressmeddelande.
I den nya versionen är allt tillgängligt via användaranpassade ingångar, förbättrad sökbarhet och länkar direkt till leverantörer.

Näringslivsgruppen Normpack ger stöd till företag i den ganska komplicerade lagstiftning som rör material i kontakt med livsmedel. Normpacks Certifikatkatalog är en unik sammanställning för den som söker produkter som uppfyller lagstiftningen. Katalogen kan också användas till att kontrollera om ett företag har ett gällande certifikat och när det beräknas löpa ut.

Nu släpps en ny version av certifikatkatalogen på www.innventia.com/Certifikatkatalog. Katalogen har utvecklats med förbättrade sökmöjligheter för livsmedelsproducenter och andra som söker material och förpackningar för kontakt med livsmedel. I praktiken innebär det att man på startsidan kan välja att söka både på livsmedelstyp och på förpackningstyp samt gällande lagstiftning, dvs lagstiftningen för livsmedel samt lagstiftningen för material i kontakt med livsmedel. Med denna användaranpassning av katalogen har Normpack velat bygga en bro mellan livsmedelsföretag och förpackningsföretag.

”Genom att förbättra sökbarheten och även ´prata livsmedelproducenternas språk´ hoppas vi att katalogen ska fungera bättre som en första sökväg. Från katalogen blir man sedan enkelt länkad till leverantörens hemsida”, säger Ann Lorentzon, som ansvarar för sekretariatet på Innventia.

Normpack är ett egenkontrollsystem och certifieringsorgan som ger förutsättningar för trygghet och tillit. Att ha material eller artiklar Normpack-certifierade innebär att Normpacks sekretariat har tredjepartsgranskat att gällande lagstiftning uppfylls genom att nödvändiga tester är utförda och annat – ofta konfidentiellt – underlag finns. Tanken bakom egenkontrollsystemet är att de företag som äger och saluför produkten, och därmed har produktansvar, ska ha tillgång till kompetens att utvärdera sina varor innan de sätter dem på marknaden. På så sätt kan konsumenterna vara trygga med förpackningar och material. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax