Celebra besök i Stora Ensos monter vid Finlandsfirandet

PUBLICERAD: 27 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Finska presidentparet Sauli Niinistö (t.v.) och Jenni Haukio (i mitten) var intresserade besökare i Stora Ensos monter tillsammans med det svenska kungaparet.
|Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall

Stora Enso var en av tre huvudsamarbetspartners, när Finlands första 100 år av självständighet firades i Kungsträdgården i Stockholm och bolaget fick många celebra besök i sin monter, bland annat av svenska kungaparet och Finlands presidentpar samt de båda ländernas statsministrar.

I Stora Ensos monter presenterades företagets förnybara produkter presenterades och några av de senaste innovationerna, som exempelvis intelligenta förpackningar, MFC (mikrofibrillär cellulosa), CLT (korslimmat trä), biokomposit, lignin och textilier, mm. visades.

Finlands 100-års firande i Stockholm och Kungsträdgården pågick i tre dagar och under invigningsdagen torsdagen den 24 augusti besökte kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia samt Finlands president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio montern och under fredagen kom Sveriges och Finlands statsministrar Stefan Löfven och Juha Sipilä till Stora Ensos monter.

Av aktiviteterna i Stora Ensos monter kan nämnas att det fanns VR-glasögon på plats, så att besökarna kunde uppleva kartongproduktion vid Skoghalls bruk i 3D. Det fanns också flera aktiviteter för barnen och även en fotoautomat, där besökarna kunde ta ”selfies” och få utskrivna fotoremsor med sig hem samt även få bilderna digitalt.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium