Celebert besök på kartongbruket Fors Bruk

PUBLICERAD: 3 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Prins Daniel ( i mitten) omgiven av fr. v. Ulrika Lilja|kommunikationsdirektör

I veckan har Stora Ensos kartongbruk Fors Bruk, söder om Avesta, haft celebert besök. Det var prins Daniel, som gästade bruket och fick en inblick i Stora Ensos verksamhet.
Besöket, som även inkluderade studier av en närbelägen avverkningsplats i Dalaskogarna, inleddes med presentationer av Stora Ensos koncernchef Karl-Henrik Sundström och av koncernens Sverigechef Per Lyrvall. 

Karl-Henrik Sundström beskrev Stora Ensos globala verksamhet och företagets fokus på hållbarhet.  Per Lyrvall informerade om skogsindustrins betydelse för Sverige och satsningarna på innovationer för att finna nya produkter som kan tillverkas av skog.

Fors Bruks ekonomichef Gunnar Sjöblom ledde sedan en guidad tur på bruket, där prinsen fick se hur tillverkningen av kartong går till vid ett världsledande kartongbruk.

Därefter följde ett besök i skogen under ledningen av informationschef Charlotte Brodén. Prins Daniel fick stifta närmare bekantskap med hur modern skogsavverkning ser ut och han fick även möjlighet att köra en skogsskördare och fälla ett träd!

Besöket avslutades med lunch i skogen.

”Vi är tacksamma för att prins Daniel hade möjlighet att besöka oss. Han visade ett stort intresse för vår verksamhet och den svenska skogsindustrin”, säger Karl-Henrik Sundström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}