Celebert besök på kartongbruket Fors Bruk

PUBLICERAD: 3 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Prins Daniel ( i mitten) omgiven av fr. v. Ulrika Lilja|kommunikationsdirektör

I veckan har Stora Ensos kartongbruk Fors Bruk, söder om Avesta, haft celebert besök. Det var prins Daniel, som gästade bruket och fick en inblick i Stora Ensos verksamhet.
Besöket, som även inkluderade studier av en närbelägen avverkningsplats i Dalaskogarna, inleddes med presentationer av Stora Ensos koncernchef Karl-Henrik Sundström och av koncernens Sverigechef Per Lyrvall. 

Karl-Henrik Sundström beskrev Stora Ensos globala verksamhet och företagets fokus på hållbarhet.  Per Lyrvall informerade om skogsindustrins betydelse för Sverige och satsningarna på innovationer för att finna nya produkter som kan tillverkas av skog.

Fors Bruks ekonomichef Gunnar Sjöblom ledde sedan en guidad tur på bruket, där prinsen fick se hur tillverkningen av kartong går till vid ett världsledande kartongbruk.

Därefter följde ett besök i skogen under ledningen av informationschef Charlotte Brodén. Prins Daniel fick stifta närmare bekantskap med hur modern skogsavverkning ser ut och han fick även möjlighet att köra en skogsskördare och fälla ett träd!

Besöket avslutades med lunch i skogen.

”Vi är tacksamma för att prins Daniel hade möjlighet att besöka oss. Han visade ett stort intresse för vår verksamhet och den svenska skogsindustrin”, säger Karl-Henrik Sundström.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx