Cekacans uppföljare används av Tysklands största mejeri

PUBLICERAD: 27 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska stormejeriet DMK Group använder nu ÅR Cartons nya förpackningssystem Sealio till sin mjölkersättningsprodukt Humana.

Svenska ÅR Cartons förpackningskoncept Sealio har börjat användas av DMK Group, som är Tysklands största mejeriföretag.
Sealio, som lanserades i fjol, (LÄS HÄR) är uppföljare till Å&R Cartons kartongbaserade förpackningssystem Cekacan, som lanserades för mer än 30 år sedan och som blivit känd som förpackning till bland annat populära chokladpulvret O´Boy.

Tyska DMK har nu börjat använda Sealio-förpackningen till relanseringen av produkten Humana, som är ett mjölkersättningsmedel för småbarn.

DMK skriver i ett pressmeddelande att man valde den svenska förpackningslösningen av flera skäl. Dels för att produktsäkerhet och förpackningsintrigitet är viktiga vid hantering av mjölkersättningsprodukter, dels för att man ville ha en förpackning, som var enkel och bekväm för användarna.

”Sealio är lätt att hålla, öppna och dosera från med en hand, medan man håller barnet på den andra armen. En anpassade skopa gör doseringen enkel och förpackningens återförslutbara lock hindrar fukt och föroreningar från att komma in”, skriver DMK i releasen.

”Vi har spenderat mer än tre år på att utveckla det nya Sealio-systemet, som tillgodoser de stränga och ökande kraven på hantering av mycket känsliga produkter. Med vår långa erfarenhet av kompositburkar för barriärapplikationer har vi nu skapat en fantastisk förpackningslösning, som uppfyller dagens och morgondagens produkt- och konsumentbehov. Sealio är idealisk för livsmedel och näringspulver, där effektiva barriärer och livsmedelssäkerhet är avgörande”, säger Lars Willner, som är VD i ÅR Carton och affärsområdeschef i ÅR Packaging Group, där ÅR Carton ingår.

Sealio-samarbetet mellan ÅR Carton och DMK innebar inte bara att det tyska mejeriet valde Sealio som sin nya förpackning, utan även att ÅR Carton var ansvariga för installationen av en ny och komplett förpackningslinje vid DMK:s anläggning i Strückhausen.

”Vi ser den framgångsrika installationen av förpackningslinjen hos DMK som starten på ett långsiktigt partnerskap med kunden”, avslutar Lars Willner.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x