Cekacans uppföljare används av Tysklands största mejeri

PUBLICERAD: 27 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska stormejeriet DMK Group använder nu ÅR Cartons nya förpackningssystem Sealio till sin mjölkersättningsprodukt Humana.

Svenska ÅR Cartons förpackningskoncept Sealio har börjat användas av DMK Group, som är Tysklands största mejeriföretag.
Sealio, som lanserades i fjol, (LÄS HÄR) är uppföljare till Å&R Cartons kartongbaserade förpackningssystem Cekacan, som lanserades för mer än 30 år sedan och som blivit känd som förpackning till bland annat populära chokladpulvret O´Boy.

Tyska DMK har nu börjat använda Sealio-förpackningen till relanseringen av produkten Humana, som är ett mjölkersättningsmedel för småbarn.

DMK skriver i ett pressmeddelande att man valde den svenska förpackningslösningen av flera skäl. Dels för att produktsäkerhet och förpackningsintrigitet är viktiga vid hantering av mjölkersättningsprodukter, dels för att man ville ha en förpackning, som var enkel och bekväm för användarna.

”Sealio är lätt att hålla, öppna och dosera från med en hand, medan man håller barnet på den andra armen. En anpassade skopa gör doseringen enkel och förpackningens återförslutbara lock hindrar fukt och föroreningar från att komma in”, skriver DMK i releasen.

”Vi har spenderat mer än tre år på att utveckla det nya Sealio-systemet, som tillgodoser de stränga och ökande kraven på hantering av mycket känsliga produkter. Med vår långa erfarenhet av kompositburkar för barriärapplikationer har vi nu skapat en fantastisk förpackningslösning, som uppfyller dagens och morgondagens produkt- och konsumentbehov. Sealio är idealisk för livsmedel och näringspulver, där effektiva barriärer och livsmedelssäkerhet är avgörande”, säger Lars Willner, som är VD i ÅR Carton och affärsområdeschef i ÅR Packaging Group, där ÅR Carton ingår.

Sealio-samarbetet mellan ÅR Carton och DMK innebar inte bara att det tyska mejeriet valde Sealio som sin nya förpackning, utan även att ÅR Carton var ansvariga för installationen av en ny och komplett förpackningslinje vid DMK:s anläggning i Strückhausen.

”Vi ser den framgångsrika installationen av förpackningslinjen hos DMK som starten på ett långsiktigt partnerskap med kunden”, avslutar Lars Willner.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x