CCL lanserar ny logotyp och ny varumärkesstrategi för Innovia

PUBLICERAD: 9 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya logotypen för Innovia Films är designad så den ska anknyta till CCL Industries logotyp, men ändå ha en egen identitet.

När globala etikettföretaget CCL Industries i våras köpte tyska BOPP-filmproducenten Treofans amerikanska verksamheter (läs HÄR) , tillkännagav man att man skulle fortsätta Treofan-verksamheten under det sedan tidigare etablerade varumärket Innovia Films. Nu har CCL uppdaterat Innovia-konceptet med ny logotyp och ny varumärkesstrategi.

Strategin för det nya varumärkeskonceptet har varit att förena det nya större företaget, som har ett bredare globalt fotavtryck, med CCL Industries och att anpassa varumärket närmre till CCL:s företagsdesign.

CCL, som har huvudsäte i Kanada, skriver i ett pressmeddelande att utmaningen var att hitta en logotyp, som gjorde det möjligt för Innovia Films att vara oberoende, samtidigt som man skapade något som var modernt, globalt och distinkt.

”Vi är väldigt nöjda med den nya designen. I samarbete med designbyrån har man lyckats fånga kärnan i vad Innovia Films gör (flexibla filmer) och överföra varumärket närmare CCL: s. Detta uppnår de angivna strategimålen och ger det större filmsegmentet möjlighet att uttrycka sin globala identitet”, säger Günther Birkner, chef för CCL Label Food & Beverage och Innovia Films.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x