Carlsberg får ny design och lanserar plastfri sexpack

PUBLICERAD: 6 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Carlsbergs hela sortiment har fått ny design som ska lanseras globalt.|Samtidigt med den nya designen lanserar Carlsberg den plastfria sexpacken ”Snap Pack”, där burkarna hålls ihop av limpunkter.
|”Våra produkter är nu både mer tilltalande och grönare än någon gång tidigare”, säger Ted Akiskalos, VD för Carlsberg Sverige.

Carlsberg inleder nu en global och ”grön” lansering, där hela sortiment får ny design. Man lanserar också den plastfria sexpacken, där burkarna hålls ihop av limpunkter!
Hållbarhet har varit ledstjärnan i arbetet med Carlsbergs nya design, som nu lanseras över hela världen. Till och med den gröna färgen på etiketterna har blivit grönare. Färgen är miljöcertifierad och framtagen av förnybar energi.

Carlsberg skriver i ett pressmeddelande att den nya designen har en tydlig koppling till det skandinaviska renodlade, avskalade och klassiska, samtidigt som den är anpassad till dagens behov.

”Våra produkter är nu både mer tilltalande och grönare än någon gång tidigare. Precis så mycket kärlek och engagemang, som vi lägger på att framställa den perfekta lagern, måste vi också lägga på vår miljö. Det är ett kontinuerligt arbete med ständigt nya lärdomar”, säger Ted Akiskalos, VD för Carlsberg Sverige.

Samtidigt med den nya designen lanserar Carlsberg också den plastfria sexpacken – ett helt nytt koncept, där den sammanhållande krympplasten runt dryckesburkarna är eliminerad och burkarna i stället hålls ihop av limpunkter. (Packnews skrev om den nya förpackningsformen tidigare i år – LÄS HÄR).

Carlsberg skriver att man är först i världen med denna teknik, som minskar plastavfallet med över 1.200 ton per år. Förpackningskonceptet kallas ”Snap Pack” och det är avsett för Carlsbergs hela globala marknad. ”Snap Pack” är utvecklad av NMP Systems, som är ett helägt dotterbolag inom tyska förpackningsmaskinkoncernen KHS GmbH Group.

Förutom lanseringen av ”Snap Pack” har Carlsberg också lagt ner ett stort arbete på att byta ut plasten på inplastade sexpack mot 100 procent återvunnen plast. Detta minskar dess koldioxidpåverkan med upp till 60 procent. Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg är först ut med att använda återvunnen plast.

Carlsbergs nya design har skapats av brittiska designbyrån Taxi Studio i Bristol.

”Den nya designen är mycket ´anti-trendig´ och har skapats för att vara mer permanent än tidigare designkoncept. Det borde inte finnas någon anledning att ändra den här designen under lång tid framöver och det stämmer med det hållbarhetstänk som vi fick med uppdraget”, säger Spencer Buck, som är kreativ partner på Taxi Studio.

För dem, som tycker att det fortfarande ser ut som den gamla Carlsberg, säger Jessica Felby, ansvarig för det nya designprojektet hos Carlsberg: ”Det är bara när man ser den tidigare designen, som man inser att den nya designen är ny, eftersom det ser ut som en design, som alltid har varit där. Det ser ut som Carlsberg alltid borde ha varit”.

Den nya Carlsberg-designen kommer initialt att lanseras på den skandinaviska marknaden och nästa år rullas den ut på hela den globala marknaden.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x